Random freezes on Partners In Time ?

Discussion in 'R4 DS' started by Icarus, Aug 13, 2007.

Aug 13, 2007
  1. Icarus
    OP

    Member Icarus fire walk with me

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    1,146
    Location:
    Big Appleu
    Country:
    United States
    I've been playing this game for a while and I'm having random freezes on this game. I've had 2 so far, one in a battle and other in a level-up screen. I have a 1gb Japan Kingston =/ What do you think the problem is?
     


  2. Zombie_Mario

    Member Zombie_Mario GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    426
    Country:
    United States
    I've been playing Mario & Luigi: PiT with no such freezes. Maybe you got a bad dump?

    EDIT: I use no cheats either.
     
  3. artisan

    Member artisan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    101
    Country:
    United States
    i freeze too, when using the R4 cheats...
     
  4. Icarus
    OP

    Member Icarus fire walk with me

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    1,146
    Location:
    Big Appleu
    Country:
    United States
    I don't use cheats either. I guess I'll download it again. Thanks for the advice =/ I was just wondering if anyone else is having the same problem.
     
  5. jtroye32

    Member jtroye32 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    420
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    never froze on my r4 with 1gb kingston japan. (no cheats.. who needs to cheat anyway? the game is REALLY easy and straight forward)
     
  6. thomasroberts6

    Member thomasroberts6 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 13, 2007
    Messages:
    496
    Country:
    United Kingdom
    Hmmm...

    Try downloading the rom from another site, maybe?
    I had no such problems.
     
  7. retman

    Banned retman Banned

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    534
    Country:
    United Kingdom
    nope, mines fine. with and without cheats [​IMG]
     
  8. vbsoccerdude94

    Newcomer vbsoccerdude94 Advanced Member

    Joined:
    Aug 13, 2007
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    try www.NDS-Roms.com That's where I get mine from. [​IMG]
     
  9. retman

    Banned retman Banned

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    534
    Country:
    United Kingdom
    tut, tut. post reported.
     
  10. thomasroberts6

    Member thomasroberts6 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 13, 2007
    Messages:
    496
    Country:
    United Kingdom
    Are you seriously reporting him?


    Thats not very nice

    I doubt he really read the TOS when he signed up, like i did.
     
  11. retman

    Banned retman Banned

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    534
    Country:
    United Kingdom
    yup, rules are rules. follow them or you will get banned. simple as.


    if you don't like it then you can leave, nobody is stopping you
     
  12. CSD

    Member CSD GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    178
    Country:
    United States

    You mean this?

    [​IMG]

    That's what you didn't read? That's what you're saying? You never read that? Yet you agreed to it? Not only that, but you went on to rewrite an entire sentence BEFORE registering?
     
  13. Gizmo1k

    Newcomer Gizmo1k Advanced Member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Messages:
    58
    Country:
    United States
    the only time i froze was when i think i bumped the cart / cart slot.
     
  14. DarkMatt

    Newcomer DarkMatt Advanced Member

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    85
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    I used to have freezing issues on my Supercard Lite (where the big Yoshi climbs up the mountain), but didn't have any freezing issues on my R4 at all. Probably a corrupted rom, possibly even a bad connection with the R4 and DS?
     
  15. Icarus
    OP

    Member Icarus fire walk with me

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    1,146
    Location:
    Big Appleu
    Country:
    United States
    I downloaded a new one and kinda blowed into the holes of my NDS and R4 in case of a bad connection or anything. It seems to be working fine so far. Thanks everyone for the replies =]
     
  16. thegame07

    Member thegame07 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    3,860
    Country:
    United Kingdom
    yeah it was either connection issues or a bad rom.
     
  17. Ad_Enuff

    Member Ad_Enuff GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 1, 2006
    Messages:
    197
    Country:
    United Kingdom
    Just because you have downloaded another rom from another source, it doesn't mean your rom is 100% verified.

    To check that your DS roms are 100% which will rule out if its the rom if something goes wrong is to use two things.

    Use a rom verification tool such as clrMAMEpro and then use that with ADVANsCEne's latest DAT file.

    Once you have checked all your roms, and they are verified then you can start asking questions or checking other possibilities why your game isn't working or freezing.

    Although freezing may indicate that its your microSD card in the sense that's its far too slow. Buy a SanDisk ULTRA II 1Gb or 2Gb. According to reports, those cards are easy to get hold of and don't suffer from speed issues.
     
  18. DarkMatt

    Newcomer DarkMatt Advanced Member

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    85
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    Well, I played right through the game with an R4 and Jap Toshiba 1GB (same as Kingston), and never had any freezing issues, so I doubt it is the card. In fact I think the Jap Kingston/Toshiba is the card most people recommend for the R4 for being very compatible.
     
  19. Icarus
    OP

    Member Icarus fire walk with me

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    1,146
    Location:
    Big Appleu
    Country:
    United States
    Dude calm down. I never had any problems with my R4 before[this was the first time] and I searched for Partners in Time on R4 forum and no one really made a thread about the game so I was just wondering if it was something with R4.
     
  20. Ad_Enuff

    Member Ad_Enuff GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 1, 2006
    Messages:
    197
    Country:
    United Kingdom
    That's why I suggested you verify your roms, how do you know it's your R4, your microSD card or the rom itself?

    If you get into a habit of using clrMAMEpro and ADVANsCEne's latest DAT file EVERY TIME you download a rom, which will check the validity of the rom by its CRC32 check sum, once you know your rom is perfect, you can then start looking at either the R4 or more likely its your microSD card for any issues your getting.

    The are a lot of fake roms out there on sites and P2P, you need to check that the one you have just downloaded is in fact the real deal.
     

Share This Page