Random Black Icon showing up after Luma 5.4 firm 11 update on a9lh

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by KSP, May 11, 2016.

  1. KSP
    OP

    KSP GBAtemp Fan

    Member
    335
    247
    Jan 7, 2015
    United States
    [PROBLEM SOLVED]

    Just got a random black icon appear on the system menu after updating to Luma 5.4 on firm 11.

    Only appeared after launching Luma 5.4 for the first time.

    System is N3DS EU.

    Any ideas what this icon can be? It doesn't boot anything, just loops the 3DS logo. I've seen a few other posts about this random black icons but no one seems to have an answer.
     
    Last edited by KSP, May 11, 2016
  2. Ziefer846

    Ziefer846 GBAtemp Fan

    Member
    447
    121
    Jun 22, 2015
    United States
    Do you have all of the correct files in the right place? Double check.
     
  3. nero99

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,920
    873
    Sep 18, 2014
    United States
    Get FBI 2.0 and use the ctrnand explore option. You'll be able to see if a installed title is in there that shouldn't be there.
     
    KSP likes this.
  4. Asia81

    Asia81 In my Ecchi World <3

    Member
    5,039
    2,479
    Nov 15, 2014
    France
    Albi
  5. awalsh053

    awalsh053 Advanced Member

    Newcomer
    56
    11
    Jan 18, 2014
    Canada
    U have something installed to nand use fbi to uninstall
     
    Last edited by awalsh053, May 11, 2016
    KSP likes this.
  6. KSP
    OP

    KSP GBAtemp Fan

    Member
    335
    247
    Jan 7, 2015
    United States
    LOL You caught that, eh. Salty much, Just a joke, chill, but serious I bet the next Luma will have you putting random porn clips in the payload folder and renaming them to make the payloads boot. Mark my word its coming.

    Anyways, thanks for the helpful replies guys, those who actually helped as opposed to making sly remarks. Thanks.

    SOLUTION

    I used FBI 2.X and uninstalled 0004000000193000 (aka FBI) from Nand. I must have installed this like 20 years ago when I was drunk, bizarre that the black icon never showed up until now.

    Anyways, problem solved.

    For all those with random black icons. 90% of the times its 0004000000193000.

    Case closed. Let's hope this will help future random black icon threads.
     
    kratoz29 likes this.
  7. voddy

    voddy No Title Available

    Member
    268
    80
    Jul 14, 2013
    United States
    cant say its 90% of the time... it can happen with official apps too.

    had this with "anime channel" which i got as a "please install me" App through Streetpass.

    It appeared on my device but as a black icon. the next day it turned into anime channel. and meanwhile its switching day to day from black to anime and back^^...
    anyway i m too lazy to delete it.

    can be one bugged scummvm icon too ...
     
  8. jimmyleen

    jimmyleen GBAtemp Maniac

    Member
    1,161
    198
    Feb 28, 2016
    Yeah this happens if the user injects fbi in the home and safety app.

    Solution: delete fbi HS injection and then re-do the 3ds update and everything will return back to normal
     
  9. KSP
    OP

    KSP GBAtemp Fan

    Member
    335
    247
    Jan 7, 2015
    United States
    Actually I injected FBI to safety app on both my 3DSs the XL and Regular, and the XL didn't show a black icon. Also after removing the FBI from nand, the injected safety app still launches FBI, so I'm pretty sure that's not the case.
     
  10. kratoz29

    kratoz29 GBAtemp Regular

    Member
    147
    11
    May 23, 2014
    Mexico
    I've the same issue as you, this just happened after moved from Reinand to Luma3DS... I'm sorry for being so noob about it but didn't got what you've said, when I created the emunand some months ago (following a youtube tutorial) installed FBI 1.4.17 (I still having this one instead the H&S app) so, what should I do from here?

    Thanks in advance!

    PS: I just have FBI installed in my emunand, never tocuhed sysnand.