R4i SDHC - "r4-v.com" - white screen - no working firmware

Discussion in 'R4 DS' started by JustSuds, Jan 7, 2010.

  1. JustSuds
    OP

    JustSuds Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jan 7, 2010
    I'm aware that ALL R4 cards that have anything other than "R4DS" on them are fake/clones. But most of them still work.

    I bought an R4i SDHC card earlier today, it looks exactly the same as the "Official" ones, but the website written on it is "www.r4-v.com". I've tried pretty much everything I can think of/find anything on google that works. I've been at it for around four hours. lol.

    It has a yellow V1.4 sticker on it, and the word "upgrade".

    Things i've tried:

    Firmwares in the zips R4i English V1.14b, en_1.55.rar, software-r4isdhc.zip, ENGLISH.rar, R4-R4i-English-V1.zip, and English_1.4(1).rar. All from different sources/forum posts/"Official" websites.

    The issue:

    No matter what I try, I get a white screen for about two seconds, then a split-second flash of black, followed by a white screen for eternity.

    Does anyone have an R4i SDHC from www.r4-v.com that works? What firmware are you using? Did you have issues? Is the white screen symptomatic of a different issue?

    Other details:

    I've tried four different SD cards, of sizes between 2gb and 8gb, one is not an SDHC.

    The whitescreen/blackflash still occurs on a DS Lite, (my main is a DSi).

    Some of the firmwares I mentioned were based on TT firmware. (going by the TTMENU folder in the zips. lol)
     


  2. grimtooth

    grimtooth GBAtemp Regular

    Member
    101
    0
    Nov 28, 2009
    under the stairs
    do you get a white screen when you start the card or when you start a rom?
    did you try different roms?
     
  3. JustSuds
    OP

    JustSuds Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jan 7, 2010
    I dont get a menu of any kind. So, the problem is booting the card.

    I follow these steps: Turn DSi On --> DSi Menu --> (Choose "Star Wars Lethal Alliance Ubisoft") --> White Screen
     
  4. grimtooth

    grimtooth GBAtemp Regular

    Member
    101
    0
    Nov 28, 2009
    under the stairs
  5. JustSuds
    OP

    JustSuds Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jan 7, 2010
    lol. yes, i've tried that firmware, and my DSi is at v1.4a
     
  6. grimtooth

    grimtooth GBAtemp Regular

    Member
    101
    0
    Nov 28, 2009
    under the stairs
    did you try the card on a dslite?
    did you place the firmware in the root directory of your micro sd card?
    when you look at the r4i card, just above the gold contacts does it say: R4i-SDHC 5 or R4i-SDHC 6 ?
    also try to format your micro sd with a program, such as "the panasonic sd formatter".
     
  7. hundshamer

    hundshamer GBAtemp Advanced Maniac

    Blacklisted Trader
    1,810
    806
    May 22, 2009
    United States
    What color is the PCB board?
     
  8. h8isgr8

    h8isgr8 GBAtemp Regular

    Member
    134
    0
    Dec 7, 2009
    United States
    I just took a look at some of their downloads. From what I can tell....

    Green/Yellow PCB = Acekard2i clone
    Red PCB = DSTTi clone

    Green/Yellow PCB cards try to load any file named _DS_MENU.DAT at start. The red PCB variety try to load any file named R4i.TP.
     
  9. grindbart

    grindbart GBAtemp Regular

    Member
    125
    0
    Nov 19, 2008
    Gambia, The
    the starwars lethal alliance game IDs looks like its a dstti fake.......
     
  10. EyeZ

    EyeZ GBAtemp Addict

    Member
    2,487
    517
    Dec 4, 2009
    if you are running V1.4 on your DSi, then your DSi is blocked from using flashcarts
     
  11. grindbart

    grindbart GBAtemp Regular

    Member
    125
    0
    Nov 19, 2008
    Gambia, The
    not if the card contains a game header of a orginal game to fake the DSi,could be that the card is broken [​IMG]
     
  12. injected11

    injected11 Crescent Freshâ„¢

    Member
    1,776
    48
    Jul 17, 2009
    United States
    You go to the website on the cart's box/sticker, which you said was www.r4-v.com, and download the firmware for your cart. Most firmwares are not interchangable, so downloading random firmwares you find is a waste of time. I have no idea why nobody suggested this earlier, as it's the most basic solution.
     
  13. hundshamer

    hundshamer GBAtemp Advanced Maniac

    Blacklisted Trader
    1,810
    806
    May 22, 2009
    United States
    That's why I asked what color his PCB board is. The site (www.r4-v.com) has three different downloads, and the way to differentiate between the three is by the color of the board. The answer to my question would determine exactly which firmware from that site to use.
     
  14. grindbart

    grindbart GBAtemp Regular

    Member
    125
    0
    Nov 19, 2008
    Gambia, The
    what a piece of trash *puke* youhave to open up the shell toknow which firmware yoou have to use -.-
     
  15. bobasp1

    bobasp1 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    May 1, 2008
    What you cant look at the back on the contact points to see what pcb is it? Like the real r4i cloned. and not a cloned cloned r4i [​IMG]
     
  16. lordhezza

    lordhezza Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Feb 4, 2010

    format your SD card to FAT32... 5 hours of net searching for a such a piss simple thing that you'd expect to be told [​IMG]
     
  17. Gogetagt

    Gogetagt Advanced Member

    Newcomer
    63
    0
    Aug 17, 2003
    Italy
    Tried e a lot but mine is always blocking on the LOADING screen....can someone please help [​IMG]
     
  18. zetadragon90

    zetadragon90 Member

    Newcomer
    31
    2
    Mar 15, 2009
    United States
    Try Akaio 1.5.1 MOD
     
  19. Jman610

    Jman610 Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Feb 12, 2010
    United States
    I have the exact same clone and had the exact same problem. Download the first link on the downloads section. Make sure to copy the two files _DS_MENU.DAT and _DS_MSHL.NDS from the systems folder and copy and paste those into the root directory of the memory card. Edit: Download the one that says Green or Yellow PCB.
     
  20. Gogetagt

    Gogetagt Advanced Member

    Newcomer
    63
    0
    Aug 17, 2003
    Italy
    When i try to launch some game from Akaio 1.5.1 MOD nothing seems to happen ... black and wait screen on my dsi