R4i SDHC - "r4-v.com" - white screen - no working firmware

Discussion in 'R4 DS' started by JustSuds, Jan 7, 2010.

  1. JustSuds
    OP

    Newcomer JustSuds Newbie

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Australia
    I'm aware that ALL R4 cards that have anything other than "R4DS" on them are fake/clones. But most of them still work.

    I bought an R4i SDHC card earlier today, it looks exactly the same as the "Official" ones, but the website written on it is "www.r4-v.com". I've tried pretty much everything I can think of/find anything on google that works. I've been at it for around four hours. lol.

    It has a yellow V1.4 sticker on it, and the word "upgrade".

    Things i've tried:

    Firmwares in the zips R4i English V1.14b, en_1.55.rar, software-r4isdhc.zip, ENGLISH.rar, R4-R4i-English-V1.zip, and English_1.4(1).rar. All from different sources/forum posts/"Official" websites.

    The issue:

    No matter what I try, I get a white screen for about two seconds, then a split-second flash of black, followed by a white screen for eternity.

    Does anyone have an R4i SDHC from www.r4-v.com that works? What firmware are you using? Did you have issues? Is the white screen symptomatic of a different issue?

    Other details:

    I've tried four different SD cards, of sizes between 2gb and 8gb, one is not an SDHC.

    The whitescreen/blackflash still occurs on a DS Lite, (my main is a DSi).

    Some of the firmwares I mentioned were based on TT firmware. (going by the TTMENU folder in the zips. lol)
     


  2. grimtooth

    Member grimtooth GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    101
    Location:
    under the stairs
    Country:
    do you get a white screen when you start the card or when you start a rom?
    did you try different roms?
     
  3. JustSuds
    OP

    Newcomer JustSuds Newbie

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Australia
    I dont get a menu of any kind. So, the problem is booting the card.

    I follow these steps: Turn DSi On --> DSi Menu --> (Choose "Star Wars Lethal Alliance Ubisoft") --> White Screen
     
  4. grimtooth

    Member grimtooth GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    101
    Location:
    under the stairs
    Country:
  5. JustSuds
    OP

    Newcomer JustSuds Newbie

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Australia
    lol. yes, i've tried that firmware, and my DSi is at v1.4a
     
  6. grimtooth

    Member grimtooth GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    101
    Location:
    under the stairs
    Country:
    did you try the card on a dslite?
    did you place the firmware in the root directory of your micro sd card?
    when you look at the r4i card, just above the gold contacts does it say: R4i-SDHC 5 or R4i-SDHC 6 ?
    also try to format your micro sd with a program, such as "the panasonic sd formatter".
     
  7. hundshamer

    Member hundshamer GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    1,810
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    What color is the PCB board?
     
  8. h8isgr8

    Member h8isgr8 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    134
    Country:
    United States
    I just took a look at some of their downloads. From what I can tell....

    Green/Yellow PCB = Acekard2i clone
    Red PCB = DSTTi clone

    Green/Yellow PCB cards try to load any file named _DS_MENU.DAT at start. The red PCB variety try to load any file named R4i.TP.
     
  9. grindbart

    Member grindbart GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    125
    Country:
    Germany
    the starwars lethal alliance game IDs looks like its a dstti fake.......
     
  10. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    if you are running V1.4 on your DSi, then your DSi is blocked from using flashcarts
     
  11. grindbart

    Member grindbart GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    125
    Country:
    Germany
    not if the card contains a game header of a orginal game to fake the DSi,could be that the card is broken [​IMG]
     
  12. injected11

    Member injected11 Crescent Freshâ„¢

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    You go to the website on the cart's box/sticker, which you said was www.r4-v.com, and download the firmware for your cart. Most firmwares are not interchangable, so downloading random firmwares you find is a waste of time. I have no idea why nobody suggested this earlier, as it's the most basic solution.
     
  13. hundshamer

    Member hundshamer GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    1,810
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    That's why I asked what color his PCB board is. The site (www.r4-v.com) has three different downloads, and the way to differentiate between the three is by the color of the board. The answer to my question would determine exactly which firmware from that site to use.
     
  14. grindbart

    Member grindbart GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    125
    Country:
    Germany
    what a piece of trash *puke* youhave to open up the shell toknow which firmware yoou have to use -.-
     
  15. bobasp1

    Newcomer bobasp1 Newbie

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    Korea, South
    What you cant look at the back on the contact points to see what pcb is it? Like the real r4i cloned. and not a cloned cloned r4i [​IMG]
     
  16. lordhezza

    Newcomer lordhezza Newbie

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    United Kingdom

    format your SD card to FAT32... 5 hours of net searching for a such a piss simple thing that you'd expect to be told [​IMG]
     
  17. Gogetagt

    Newcomer Gogetagt Advanced Member

    Joined:
    Aug 17, 2003
    Messages:
    63
    Country:
    Italy
    Tried e a lot but mine is always blocking on the LOADING screen....can someone please help [​IMG]
     
  18. zetadragon90

    Newcomer zetadragon90 Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    Try Akaio 1.5.1 MOD
     
  19. Jman610

    Newcomer Jman610 Newbie

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I have the exact same clone and had the exact same problem. Download the first link on the downloads section. Make sure to copy the two files _DS_MENU.DAT and _DS_MSHL.NDS from the systems folder and copy and paste those into the root directory of the memory card. Edit: Download the one that says Green or Yellow PCB.
     
  20. Gogetagt

    Newcomer Gogetagt Advanced Member

    Joined:
    Aug 17, 2003
    Messages:
    63
    Country:
    Italy
    When i try to launch some game from Akaio 1.5.1 MOD nothing seems to happen ... black and wait screen on my dsi
     

Share This Page