[R4i Gold Deluxe] White Card ****ed ?!

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by soaresden, Dec 16, 2013.

  1. soaresden
    OP

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    141
    41
    Dec 16, 2013
    France
    Hi GBATemp Community,

    I was so happy receiving today the R4i gold deluxe until 20 minutes after my 1st game ! Here is what I did :

    First after receiving the cheap quality package, i did all corectly since i was able to launch the game successfully and without problems.

    The proof i launched it :
    [​IMG]

    After 20 minutes of exciting game, i would like to turn off the 3DS and do the procedure againjust to be used to it.

    WHAT A MISTAKE I MADE ?!

    I did it all again and when i put the white/gold cartridge in the 3DS, the system doesn't recognize anymore !

    So I installed all over again --> nothing
    Change micro-SD --> nothing
    Change firmware in SD --> nothing
    ...

    Here it's a video of my procedure, made from the turning on to "my end"

    https://www.dropbox.com/s/7blnxnruktmvz03/2013-12-16 23.20.09.mp4

    Will the card is broken/bricked after only 1 use ?

    I hope someone will help me figuring this out :/
     


  2. Pong20302000

    Pong20302000 making notes on everything

    Member
    8,076
    1,931
    Sep 8, 2009
    One's inner self
    after you powered off did you reboot into the EmuNAND mode?
    you have to go into DS Settings again after every boot
     
  3. soaresden
    OP

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    141
    41
    Dec 16, 2013
    France
    Yeah, I made the profile trick again but no success

    A trick I found that meens i'm in "REAL" DS mode is to put an official 3DS game in it

    - If 3DS game is read -> I'm in REAL mode
    - If 3DS game isn't read -> i'm in GOLD mode
     
  4. soaresden
    OP

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    141
    41
    Dec 16, 2013
    France
    I think i will wait for the next firmware before Christmas

    I notice that a patch was released for nds, any files to "reprogram" flash the os in white card ?
     
  5. mr. fancypants

    mr. fancypants that´s ´Sir´ for you!

    Member
    605
    88
    Jul 16, 2013
    Netherlands
    right here, right now
    i had the same problem yesterday: i reloaded the exploit loader and it worked once agian
     
  6. soaresden
    OP

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    141
    41
    Dec 16, 2013
    France
    By loader you mean, the black card process ?

    Only once ?

    I installed the exploit again, and go back to ds profile, normal system crash, inserting card and .... Nothing at all
     
  7. hiron

    hiron GBAtemp Regular

    Member
    135
    41
    Apr 9, 2008
    Try again with firmware 2.0? But use another game as zelda doesnt work on 2.0. Firmware 3.0 is kinda buggy.

    Also this is my personal experience; try inserting the microsd REAL REAL slowly. At a certain point(About 80-90% pushed into the socket) you will see the game appear on screen even when not fully inserted into the socket. If so then it just means the card is working fine but not making good contact when it IS fully inserted.
     
  8. soaresden
    OP

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    141
    41
    Dec 16, 2013
    France
    So, I made a new sd with Tekken 3d

    I Put 2.0 launcher ( i renamed 3.0 launcher3.dat)

    Even with extremely inserting the microsd, it seems not to work either

    In FW 3 diagnostic, all fail but thé 2nd ans 3rd succeed. The last sd test fail so it's the connector dead already ?

    I sent a mail to the reseller, im waiting for their response

    This is really annoying ! I bought it to pass a good Christmas !
     
  9. ginryu

    ginryu GBAtemp Regular

    Member
    193
    42
    Mar 14, 2009
    Mexico

    Sorry to hear it.

    It's actually normal that is failing the diagnostics cause are designed for the GW3ds not the r4i deluxe and i think you should try to insert the r4i card slowly on the 3ds system and see what happens. And try to do everything since the beginning, insert the ds card to run the exploit, run the exploit, go to system settings/profile/dsprofile(holding L), select gate.. ah i mean r4i gold mode, wait for it to reboot and insert the r4i deluxe card.
     
  10. mrtim30

    mrtim30 Member

    Newcomer
    19
    3
    Nov 4, 2012
    I had the exact same thing happen. Worked the first time. Then I put in a bought game to to reset the exploit and do it again as its a present for my son who will do it time and time again and I wanted to make sure it worked. Then nothing. Its a piece of shit card. My white card has actually fallen apart. Ive order a GW and hopefully it will be here before Xmas. Never getting a r4i card again
     
  11. pyromaniac123

    pyromaniac123 ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็

    Member
    2,001
    1,671
    Sep 24, 2011
    You know you can say the word fucked, right?
     
    Boy12, Sicklyboy, soaresden and 2 others like this.
  12. krzz

    krzz GBAtemp Regular

    Member
    186
    83
    Jan 11, 2009
    France
    YOU SAID IT NOW YOU'RE FUCKED DUDE

    THEY ARE COMING FOR YOU
     
    Boy12, akaSM, pyromaniac123 and 4 others like this.
  13. Luigi2012SM64DS
    This message by Luigi2012SM64DS has been removed from public view by Cyan, Dec 19, 2013, Reason: trolling.
    Dec 17, 2013
  14. tHciNc

    tHciNc Total Random

    Member
    853
    178
    Jan 14, 2006
    New Zealand
    Been multiple reports of this happening, try cleaning the contacts on the card, once you have sellotaped it back together,

    All hail the clones thats fall apart after a handful of inserts!!!!
     
  15. Huntereb
    This message by Huntereb has been removed from public view by Cyan, Dec 19, 2013, Reason: trolling.
    Dec 17, 2013
  16. hiron
    This message by hiron has been removed from public view by Cyan, Dec 19, 2013, Reason: trolling.
    Dec 18, 2013
  17. Huntereb
    This message by Huntereb has been removed from public view by Cyan, Dec 19, 2013, Reason: trolling.
    Dec 18, 2013
  18. soaresden
    OP

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    141
    41
    Dec 16, 2013
    France
    Thanks for this ! Hopefully, i'm doesn't feel alone anymore

    I feel like we have to learn from our error :/ ...

    I make this trick with my dstwo since the plastic is gone. I glued it but it works in that way
     
  19. ginryu

    ginryu GBAtemp Regular

    Member
    193
    42
    Mar 14, 2009
    Mexico

    Well the thing is that aside the fact that some cards are faulty (both R4i and GW), there's no guarantee that the next update is going to work with the R4i deluxe cause they just copy the GW work (meaning is guaranteed to work on the GW 3ds card).
     
  20. thecourier
    This message by thecourier has been removed from public view by Cyan, Dec 19, 2013, Reason: trolling.
    Dec 18, 2013
  21. tranfeer

    tranfeer GBAtemp Advanced Fan

    Member
    772
    40
    May 23, 2010
    Australia
    Please try the procedures completed by the ds card.
    You can also try another tf card.
     
    soaresden likes this.
  22. osirisjem
    This message by osirisjem has been removed from public view by Cyan, Dec 19, 2013, Reason: trolling.
    Dec 18, 2013
  23. rsdroopy

    rsdroopy Newbie

    Newcomer
    8
    3
    Jan 26, 2010
    United States
    I had the similar problem with R4. I used a Kingston sd card with R4. 4 out 5 times while I do the DS profile trick, the game would not be recognized. Then I switched a Sandisk 2G card, the game show up every time I boot DS and do the DS profile trick.

    Try to use a better SD card.
     
    soaresden likes this.
  24. hiron
    This message by hiron has been removed from public view by Cyan, Dec 19, 2013, Reason: trolling.
    Dec 18, 2013
  25. Huntereb

    Huntereb GBAtemp Addict

    Member
    2,748
    948
    Sep 1, 2013
    United States

    I kept getting this error on the beta firmware. Beta firmware sucks so much right now, I can't wait for the 7.0 compatibility update.
     
  26. hiron

    hiron GBAtemp Regular

    Member
    135
    41
    Apr 9, 2008
    Im not using the beta firmware because even going to "profile" mode it hangs 60% of the time. I have enough games, Zelda can wait. It was just a faulty sd card in my case.
     
    soaresden and Huntereb like this.
  27. mr. fancypants

    mr. fancypants that´s ´Sir´ for you!

    Member
    605
    88
    Jul 16, 2013
    Netherlands
    right here, right now


    ooh i smell another flamewar, but no i wont help starting the flames

    did anybody else saw on the upper screen at the top and on the bottom red and yellow lines/ green and purple lines? (at the gra lines screen btw)

    IMO if yellow's up and blue down the crd will load if blue is up en yellow down the card freezes