1. Ray415

    OP Ray415 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 14, 2013
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I bought an R4i 3DS v5.0 and downloaded the v.1.71b software. I keep getting the following error:

    "An error has occured. Press and hold the POWER button to turn the system off"

    My 3DS system software version is 6.1.0-12u
     
  2. TyBlood13

    TyBlood13 As Seen On GBATempTV
    Member

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,525
    Country:
    United States
    Ray415 likes this.
  3. Ray415

    OP Ray415 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 14, 2013
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    the website on the cart says http://www.R4i-SDHC.com

    i noticed the link link you have up refers to an R4i Gold - does it matter that the packaging for my r4i doesn't have "Gold" on it?

    Thanks for your help - I've been racking my brain for the past 3 hours trying to get this to work for my son =)
     
  4. TyBlood13

    TyBlood13 As Seen On GBATempTV
    Member

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,525
    Country:
    United States
    Yes it does matter since those are two completely different carts. Do NOT do the update instructions for the R4i Gold!

    You did update the card before the firmware, right? Cos if not you're going to need an older 3/DS that can run the cart.
     
    Ray415 likes this.
  5. Ray415

    OP Ray415 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 14, 2013
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I didn't update the card. luckily i have an older ds lite. will the ds lite work?
     
  6. Deleted User

    Deleted User Newbie

    yes it will
     
  7. Ray415

    OP Ray415 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 14, 2013
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    thank you for your help.
     
  8. Ray415

    OP Ray415 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 14, 2013
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    i just took another look at my r4i card and i thought it was v5.0, but it's actually v4.5 and I can't find any info on it. Am i reading right that v4.5 doesn't support or work on 6.1.0-12u?
     
  9. TyBlood13

    TyBlood13 As Seen On GBATempTV
    Member

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,525
    Country:
    United States
    I'm pretty sure you're going to have to buy a new card now. That team is notorious for making a new card every few updates. They drop support for their older cards a only say that their making an update.

    Rydian I'm correct, right?
     
  10. Perseymidori

    Perseymidori Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 14, 2013
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    I also have a card from r4i sdhc. My card is the 3ds rts and they claim to have an update for 6.1.0.11 on their download and steps page they show that its 1.71 update. When i put in my r4 with the new update it doesnt show an update icon
    http://www.r4i-sdhc.com/downloade.asp[​IMG]
     
  11. Pong20302000

    Pong20302000 making notes on everything
    Member

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Country:
    only there RTS branded cards work on 6.1.0-12 with the update applied on 1.71b

    you can try to apply the update on your card

    [​IMG]

    if you cannot see the Start button then your card cannot be updated and will never work on 6.1.0.-12
     
  12. Rydian

    Rydian Resident Furvert™
    Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,880
    Country:
    United States
    Yeah, as they said certain models can only update so far. It's a conscious design choice by the R4-SDHC team, they only put enough storage space on the cart to account for a few updates (or simply refuse to update the older models on purpose if they didn't hit the cap soon enough).
     
  13. Ray415

    OP Ray415 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 14, 2013
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    thanks for the info. i'm going to try and exchange the card.
     
Draft saved Draft deleted