R4DS w/ OEM 1GB

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by mikeneezy, Jun 7, 2007.

Jun 7, 2007

R4DS w/ OEM 1GB by mikeneezy at 11:04 PM (1,150 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. mikeneezy
    OP

    Newcomer mikeneezy Member

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    I just ordered R4 from dealxtreme and it should be here within a week or so. After doing some research I'm afraid I didnt get to order the R4 package that comes with the "japanese" kingston model. Does the OEM one have any drawbacks? Is is true it cant handle some games as fast and might be choppy? Just want to clear up a few things.



    Thanks in advance ....
     
  2. dbgtdob

    Member dbgtdob GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    588
    Country:
    United States
    the card locks up on castlevania portrait of ruin, and has problems on tony hawk, but most games run fine.
     
  3. mikeneezy
    OP

    Newcomer mikeneezy Member

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    Ok, cool.

    I actually have both of the castlevanias so I'm good.

    Thanks dbgtdob.

    So why do people make a big deal if they buy toshiba or a japanese kingston? I mean if t doesnt work for a few games
    then why would it matter? I mean you still get to play all the others.
     
  4. jesterscourt

    Member jesterscourt Not Brad.

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,153
    Country:
    United States
    I don't have an R4 mikeneezy (I'm a ds-x guy myself) but I have been reading up on compatibility and from what I understand, the problem with non-japanese kingstons is that if 2 or 3 games don't work now, a year or two down the line, the manufacturers/developers may put something into the code that renders even more releases unusable on the card. Of course, the other conjecture is that these are just faulty rips in the first place, but who knows?
     
  5. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    what's OEM exactly i mean from which company etc.
     
  6. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    Er not sure what you mean, but OEM stands for original equipment manufacturer, so when usually OEM cards are some form of unbranded/generic product.
     
  7. nds_gamerz

    Newcomer nds_gamerz Advanced Member

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Messages:
    60
    Country:
    United States
    there is no such thing as an oem kingston sd card. because if there was then we would be hearing about some aftermarket kingston cards. basicly they just have manufactures from different country's they all are legit kingston factory's. i have one from japan and my friend gave me his he said it wasn't japan but wasn't sure where it came from because that didn't bother him, all that matters is the company that made it. it works fine with me with p.o.r. and any other game, no freezes or anything.
     
  8. sipoon

    Member sipoon GBAtemp Regular

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    287
    Country:
    New Zealand
    i think as long as you format it fat 16 with 64k clusters....my no name brand runs tony hawk ok, p.o.r hasnt crashed yet
     
  9. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    I want to add that the problems are only related to Tony Hawk's Downhill Jam. Tony Hawk's American Sk8land works perfectly.
    Downhill Jam has some serious slowdown and graphical errors though, it's really near to unplayable...

    But if you don't mind Tony Hawk's Downhill Jam you can just put Castlevania Portrait of Ruins in the case with your R4 and you can have all the games you want to play [​IMG]
     

Share This Page