R4 works on my DS but not my friends. Help Please!

Discussion in 'R4 DS' started by littlemisstrashe, Apr 24, 2008.

  1. littlemisstrashe
    OP

    Newcomer littlemisstrashe Newbie

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    United Kingdom
    Hi ya. I've bought 2 r4 cards and put the games on that we want. If i put the r4 cards in my ds, they both read and show the games but if i put them in my friends ds, all we get is the DS start up screen stating there is no game card inserted. I cannot understand it. Anyone that can help shed light on this matter would be a great help. Thanks!!

    My friends dstt card works in both ds's!!
     
  2. TheWingless

    Member TheWingless Wafuu~

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    Perhaps the R4 isn't getting contact with the pins inside the DS. Most people say you should use some poster board/tape on the R4 sticker side. I think this also has to do with a certain color DS. The newer ones wont have contact.
     
  3. krazedkat

    Newcomer krazedkat Member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    27
    Country:
    Canada
    ya i dont think crimsons and cobalts work without the tape trick....
     
  4. vicv666

    Newcomer vicv666 Member

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    actually i own a cobalt ds and a r4 and it works perfect
     
  5. ExDee

    Member ExDee GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 9, 2008
    Messages:
    195
    Location:
    Jupiter
    Country:
    United States
    Yeah I got a Cobalt Blue/Black DS lite and my R4 works PERFECTLY.
     
  6. fabulo

    Newcomer fabulo Advanced Member

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    what about the memory card? is the memory card inserted?

    try your R4 with your TF card in your friend's NDSL.
     
  7. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    Maybe your friend's just unlucky, since my R4 is kinda naughty too sometimes, needs around 10 times re-inserting to work.

    Try to blow some air to your slot-1, maybe some dust covered the contacts
     
  8. Kingfield

    Member Kingfield GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 8, 2007
    Messages:
    544
    Country:
    Australia
    Wrong, Mine works fine.
     
  9. Gman 101

    Member Gman 101 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Messages:
    438
    Location:
    Karkand & Mashtuur City
    Country:
    Australia
    Wrong as well, mine works fine even without the tape trick [​IMG]
     
  10. beautifulbeast

    Member beautifulbeast GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    405
    Location:
    Madrid
    Country:
    Spain
    That's funny: I had the exact same problem with my aunt's NDS, but couldn't figure out why. Let us know if you find a fix.
     
  11. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    So, have you solved it yet? Hmm....?
     

Share This Page