r4 with 3 in 1 saves

Discussion in 'EZ-Flash' started by Baztuk, Sep 10, 2007.

Sep 10, 2007

r4 with 3 in 1 saves by Baztuk at 12:40 AM (893 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. Baztuk
    OP

    Newcomer Baztuk Advanced Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    70
    Country:
    Canada
    I searched and searched but I just cant find the answer.

    Here goes. I haven't gone far in depth in any of my games with my 3 in 1 with r4 combination as I'm trying to get the saves working perfectly first. I recently got my 3 in 1 from gamer section.

    I have my gba files in my GBA folder in the root.
    I have save in my gba folder.
    I have Rudolph's 3 in 1 thingy.

    In my save folder i have the following saves:
    GBAZELDA MC BZME (Minish Cap) ~128kb
    MARIOVSDK BM5E (Mario vs. Donkey Kong) ~128kb
    MEGAMAN ZERO AZCE (Megaman Zero) ~128kb
    POKEMON EMER BPEE (Pokemon Emerald) ~128kb
    SRAM.bin ~512kb

    I have Pokemon Emerald on nor. And it works good enough. But one question about that is will I be able to get that save again if i flash another game to nor?
    EDIT: Just went back to play it. It went back a save. I was testing the save function. I saved once when the game started. And once 3 min. later. Checked to make sure it worked and it stayed at 3. I just checked again after writing this and its back to 1 minute.

    Ok my real problem. I have 3 in 1 Exptool v1.9. It says current SRAM save. All I have tryed restor (y), and such but the saves for the other games, like minish cap for example, do not switch. Nothing i do can make it switch to the current save. Its really annoying cause it makes me think that i can only play one game at a time. I bought this under the influence that it keeps saves which it does. But i cant figure out how to get them back into play.


    PS. Sorry if this is noobish
     
  2. Baztuk
    OP

    Newcomer Baztuk Advanced Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    70
    Country:
    Canada
    Let me try and rephrase. In depth, how do you do the whole process of saving. In as noobish terms possible. Plus I believe its different in the two modes.
     
  3. myuusmeow

    Member myuusmeow GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    United States
    Just open up another ROM, the 3-in-1 Tool automatically copies the save from the SRAM to the R4.

    -Myuu
     
  4. Baztuk
    OP

    Newcomer Baztuk Advanced Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    70
    Country:
    Canada
    It doesnt work.

    It wont load up my saves.

    However ive given up on the 3 in 1 for the psram now. I just switched to chuckstudios thing and its much simpler. Everything but psram works fine so ill use it for the other things.
     

Share This Page