R4 usrcheat.dat question

Discussion in 'R4 DS' started by xidarandrenus, Jul 27, 2007.

Jul 27, 2007

R4 usrcheat.dat question by xidarandrenus at 1:47 PM (1,220 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. xidarandrenus
    OP

    Newcomer xidarandrenus Newbie

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I'm fairly new to R4 and I've been trying to create my own usrcheat.dat file using the cheat code editor. However, when I load the game with the cheat.dat and usrcheat.dat, only the cheats in the official one actually work. The other one doesn't do anything. I've tried several codes and have had no luck. Any suggestions?
     
  2. bouzekry

    Newcomer bouzekry Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    37
    Country:
    France
    did you put the good game id while creating the cheats, if not try getting the laatest version of cheat editor for R4DS home site, it has an option to get the Game id from the rom [​IMG]
     
  3. xidarandrenus
    OP

    Newcomer xidarandrenus Newbie

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I used the "Get game ID from ROM" option, and it didn't work. Any other suggestions?
     
  4. dbgtdob

    Member dbgtdob GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    588
    Country:
    United States
    do not rename urcheat.dat, also when you add in a game id that already exist you will see 2 cheat boxes, the one with tye (Y) is the Cheat.dat one, the one without a (Y) is the urcheat.dat which you have to press on the touch screen, also do not forget to disable the Cheat.dat codes.
     
  5. xidarandrenus
    OP

    Newcomer xidarandrenus Newbie

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    So I can only use cheats from one at a time. That makes sense then. Thanks.
     
  6. dbgtdob

    Member dbgtdob GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    588
    Country:
    United States
    yes, so if you want to add nwe codes for a game, you will need to retype in the codes that are already in urcheat.dat that you want, you cant have both of them selected.
     
  7. JacobReaper

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    yup [​IMG]
     
  8. xidarandrenus
    OP

    Newcomer xidarandrenus Newbie

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    That explains exactly why it didn't work. Cheers everyone.
     

Share This Page