R4 Stage2 TWL Flashcart Launcher(and perhaps other cards soon™)....

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Apache Thunder, Feb 26, 2016.

  1. jernk

    jernk GBAtemp Regular

    Member
    2
    Feb 28, 2015
    United States
    I need help with this. I'm using an original R4 with wood R4 on it but I keep getting "An error has occurred" whenever I try to boot it from emunand. I've installed the TWL_FIRM patch with a higher version from aurora's thread from that iso site onto my Sysnand and Emunand. I've also installed the woodr4 launcher onto my emunand only but it seems nothing's working. I tried to get the latest rxtools nightly but the nightly release website doesn't load the links for me :/
    Help's appreciated, thanks!
    EDIT: I have an o3ds on 9.0 if that helps.
     
    Last edited by jernk, Feb 27, 2016
  2. human_kirby

    human_kirby Advanced Member

    Newcomer
    2
    Oct 10, 2015
    Gambia, The
    I finnaly got it to work by using mini pasta and manualy install the twl patch. Now I only need to figure out how the wood flashcard works. Thanks for this nice launcher Apache Thunder
     
    Apache Thunder likes this.
  3. Apache Thunder
    OP

    Apache Thunder I have cameras in your head!

    Member
    15
    Oct 7, 2007
    United States
    Levelland, Texas
    You need to install it to sysnand too if you want to use it from emunand. (patched TWL_FIRM is only needed on emunand though, so don't install patched TWL_FIRM to sysnand!)
     
  4. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about

    Member
    3
    Jul 1, 2015
    United States
    Ok so I got rxtools working and installed the cia so now it boots but it just brings me to the blank woodr4 screen. There are three buttons a ds card, gba card, and a folder but they all dont have text. Any idea what to do

    Edit: ps thanks for all the help!!
     
  5. jernk

    jernk GBAtemp Regular

    Member
    2
    Feb 28, 2015
    United States
    I've installed the launcher to sysnand too and tried launching it again but still no dice. Could you link me to the latest rxtools build? Thanks.
     
  6. confounded

    confounded Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 27, 2016
  7. Apache Thunder
    OP

    Apache Thunder I have cameras in your head!

    Member
    15
    Oct 7, 2007
    United States
    Levelland, Texas
    Is there a newer firmware or was that the only one? SCFW.SC was in that firmware pack and it looks to be a similar SRL that R4 is using. Might have better luck with that. I'll work on that one shortly.
     
  8. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about

    Member
    3
    Jul 1, 2015
    United States
    I am going to try another r4 original with another sd if you dont know whats wrong

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Can you help?
     
  9. Apache Thunder
    OP

    Apache Thunder I have cameras in your head!

    Member
    15
    Oct 7, 2007
    United States
    Levelland, Texas
    Another R4 isn't going to help. If you get the error has occurred message, there is something wrong with the version of TWL_FIRM you are using/patches not being applied/wrong version of rxTools/etc


    In fact latest "release" build of rxTools doesn't have the needed patch for TWL_FIRM. You will need to find a nightly build that isn't older then 12 days from today.
     
  10. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about

    Member
    3
    Jul 1, 2015
    United States
    Its not an error, it boots up with a screen with three icons with no text

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I made sure I had everything right, wood firmware, 2gig microsd card ect
     
  11. Apache Thunder
    OP

    Apache Thunder I have cameras in your head!

    Member
    15
    Oct 7, 2007
    United States
    Levelland, Texas
    Oh. Then your R4 clone just won't work with it then. Sorry. :(

    If you have another R4, you can try it with that one.
     
  12. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about

    Member
    3
    Jul 1, 2015
    United States
    Dang I thought I had the same card as you in the vid, it looked the exact same
     
  13. ombus

    ombus GBAtemp Fan

    Member
    5
    Dec 28, 2015
    United States
    hey i had something like that where the icons of the wood appear but when i click a it appears a window without anything and can press b to cancel and move up and down .. if it like me i removed it and put again the sd firmly and put it back.. it just has to get in the right place and it worked for me.
     
  14. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about

    Member
    3
    Jul 1, 2015
    United States
    Yeah thats what happened to me
     
  15. Apache Thunder
    OP

    Apache Thunder I have cameras in your head!

    Member
    15
    Oct 7, 2007
    United States
    Levelland, Texas
  16. TDotFlame

    TDotFlame GBAtemp Regular

    Member
    1
    Dec 28, 2015
    Canada
    after getting the newest rxtools and installing the cias for ttds in sysnand I still get a error telling me to turn my 3ds off. Any one know why?
     
  17. Apache Thunder
    OP

    Apache Thunder I have cameras in your head!

    Member
    15
    Oct 7, 2007
    United States
    Levelland, Texas
    Are you sure it's actually the newest rxTools? You need to use a nightly build newer then 12 days ago. The release builds don't have the needed TWL_FIRM patch.

    Also, Pasta Mode (aka devmode) does not apply patches to TWL_FIRM/AGB_FIRM, so you need to use normal sysnand mode. Not Pasta Mode.
     
  18. BothyBhoy

    BothyBhoy GBAtemp Advanced Fan

    Member
    3
    Nov 27, 2015
    Wonderful stuff guys. Is there any chance you could get this working with the gateway blue card. Or is there one that works already. Am new to this side of things so please excuse if I'm way off the mark. Thanx.....
     
  19. TDotFlame

    TDotFlame GBAtemp Regular

    Member
    1
    Dec 28, 2015
    Canada
    I got the RxTools 3.0 beta 2 is it not the newest one?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    What do you mean by Pasta Mode (aka devmode) does not apply patches to TWL_FIRM/AGB_FIRM, so you need to use normal sysnand mode? I just went devmode to install the cia how would I do that in regular sysnand? I am trying to use this in emunand BTW
     
  20. NoThisIsStupider

    NoThisIsStupider GBAtemp Regular

    Member
    4
    Dec 6, 2015
    Canada
    The YSmenu one gives a white bottom screen and a black top screen. Is there any chance of a fix being possible for this?
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...