R4 Stage2 TWL Flashcart Launcher(and perhaps other cards soon™)....

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Apache Thunder, Feb 26, 2016.

  1. human_kirby

    human_kirby Advanced Member

    Newcomer
    2
    Oct 10, 2015
    Gambia, The
    Well, this is where the problem is, I have installed it to sys and emunand, as well as forcing rxtools to undergo the installation again. I will try and install the cia for the launcher again on both nands, maybe something there did not quite work out.
     
  2. Sgt. Lulz

    Sgt. Lulz Beef up

    Member
    6
    Oct 16, 2010
    United Kingdom
    I've been doing the tests for all the M3 firmwares available.
    They do say a picture is worth a thousand words, so:

    [​IMG]
     
    CeeDee, Lemon_, Nintendo4DSXL and 3 others like this.
  3. haimoon

    haimoon Member

    Newcomer
    1
    Jan 26, 2016
    United States
    Lol your pic makes my day.
    Thank you.
     
  4. Apache Thunder
    OP

    Apache Thunder I have cameras in your head!

    Member
    15
    Oct 7, 2007
    United States
    Levelland, Texas
    Try launching it from sysnand to be sure. (also devmode does not patch TWL_FIRM, so don't use it for this)
     
  5. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about

    Member
    3
    Jul 1, 2015
    United States
    Ok I'm totally stuck, can you make a tutorial on everything you have to do or could someone link me one? I have no idea what im doing

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I found the patched twlfirm so do I just need to install the cia on reinand? If so then what
     
  6. dkabot

    dkabot Better With Others' Systems Than Their Own

    Member
    4
    Sep 9, 2014
    United States
    Install TWL_FIRM on EmuNAND, install launcher on Sys- and EmuNAND, IIRC.
     
  7. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about

    Member
    3
    Jul 1, 2015
    United States
    So I dont have to inject anything? And thanks for the response
     
  8. zoogie

    zoogie playing around in the dsiware

    pip Developer
    21
    Nov 30, 2014
    Micronesia, Federated States of
    That error screen also occurs if you're using the old version of @Aurora Wright 's patched twl_firm. My wood R4 wouldn't work until I updated it. Running on sysnand.
     
    Nikolay likes this.
  9. Apache Thunder
    OP

    Apache Thunder I have cameras in your head!

    Member
    15
    Oct 7, 2007
    United States
    Levelland, Texas
    Yeah all my SRLs use null sigs now. So you need up todate TWL_FIRM patches for them to work. :P
     
  10. human_kirby

    human_kirby Advanced Member

    Newcomer
    2
    Oct 10, 2015
    Gambia, The
    Tryed it, still get the Error screen. Might be something with the card, will try it on the DS of my brothers friend if he has time.
     
  11. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about

    Member
    3
    Jul 1, 2015
    United States
    Ok wait so how do I install the patched twlfirm? Do I have to delete the other one first because it isn't letting me install the cia
     
  12. Apache Thunder
    OP

    Apache Thunder I have cameras in your head!

    Member
    15
    Oct 7, 2007
    United States
    Levelland, Texas
    There's something wrong with your setup. If it was the card, you'd see a no UI themed WoodR4 menu with no text.

    You'll need to uninstall it using FBI first or use DevMenu 2x to overwrite it. I believe FBI may uninstall it for you. But that didn't work last time I tried. (is using FBI, be sure to set destination to NAND first)
     
    Last edited by Apache Thunder, Feb 26, 2016
  13. chaos_jockey

    chaos_jockey Member

    Newcomer
    2
    Jan 14, 2016
    United States
    AND I JUST BOUGHT AN R4i 3DS RTS. Oh well, it's nice to have an upgraded card.
     
  14. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about

    Member
    3
    Jul 1, 2015
    United States
    Should I install it to sysnand or emunand?
     
  15. human_kirby

    human_kirby Advanced Member

    Newcomer
    2
    Oct 10, 2015
    Gambia, The
    Ok, maybe it will work out if I go reinand and install the TWL Patches manualy. Although its weird, since rxTools worked perfect, including gba and Dsi games (jap. Advance Wars)
     
  16. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about

    Member
    3
    Jul 1, 2015
    United States
    In BigBlueManager (I think) it says I can enter start + y to "update firmware" , should I do this to install on emunand


    Edit: I tried this and it came up with an error
     
    Last edited by Returnofganon, Feb 26, 2016
  17. darklinkpower

    darklinkpower GBAtemp Regular

    Member
    2
    Jun 11, 2009
    Mexico
  18. Apache Thunder
    OP

    Apache Thunder I have cameras in your head!

    Member
    15
    Oct 7, 2007
    United States
    Levelland, Texas
    Just got done doing DSTT:

    DSTT_Launcher.rar

    I can do YSMenu next, but it's unlikely to work. The builds of YSMenu I've tried haven't worked. :(

    The above launcher I just posted boots to two white screens with a animated progress box icon in the bottom screen. Looks like it's trying to load DSTT stuff, so might work for those who actually have DSTT. I can't test it further as I don't own one. :P

    NOOO! That's only for NATIVE_FIRM! Don't use that command for anything else!
     
    Last edited by Apache Thunder, Feb 26, 2016
    zoogie likes this.
  19. AtlasFontaine

    AtlasFontaine GBAtemp Maniac

    Member
    6
    Jul 18, 2015
    Venezuela
    Venezuela-Zulia.
    He did it! the absolute Mad man :rofl2:
     
    Last edited by AtlasFontaine, Feb 26, 2016
  20. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about

    Member
    3
    Jul 1, 2015
    United States
    Hmm, I did as you said and used fbi manager to install the patched twlfirm and it deleted the other one and it installed fine. I then installed the cia but when I load the r4 it says error and I need to power down the system

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Any idea of what I did wrong? I have the wood firm on my r4 original already

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I think it is because I didnt install the cia to sysnand, how would I go about doing that
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...