R4 Stage2 TWL Flashcart Launcher(and perhaps other cards soon™)....

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Apache Thunder, Feb 26, 2016.

  1. ImAPenguin

    ImAPenguin Newbie

    Newcomer
    1
    May 6, 2016
    United States
    Wasn't that because it was a non SDHC R4? SDHC R4 supports anything above 4GB. Also it works on my NDSL.
     
  2. MrHaqs

    MrHaqs Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jun 12, 2016
    United Kingdom
    The Internet
    well i dunno then
     
  3. dAVID_

    dAVID_ Electrician's Apprentice

    Member
    8
    Oct 23, 2016
    Mexico
    The Game
    I recently bought an R4.
    It worked perfectly on my 2ds, but i tried it on my sister's 3ds and i got the Fatal Error Screen™ telling me to turn off.
    Here is a picture of it.
     

    Attached Files:

  4. XC-3730C

    XC-3730C GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 10, 2014
    United States
    @dAVID_

    R4 flash carts don't seem to work unless you have a really low firmware on your 3DS, or if you install custom firmware on your 3DS.

    I have a 3DS XL that once had firmware 7.2, and my R4 3DS flash cart started to work again after I installed a9lh + luma3DS on it.
     
  5. dAVID_

    dAVID_ Electrician's Apprentice

    Member
    8
    Oct 23, 2016
    Mexico
    The Game
    Exactly, i have a9lh installed. Her as well.
     
  6. Holiday_Ougi

    Holiday_Ougi Advanced Member

    Newcomer
    3
    Jan 5, 2017
    Italy
  7. XC-3730C

    XC-3730C GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 10, 2014
    United States
    I could be wrong, but not all R4 carts are compatible with 3DS.

    Case in point, this is my R4, which clearly says 3DS on it, and on the bottom (not very clear) mentions it is compatible with NDS and 3DS

    [​IMG]
     
    Last edited by XC-3730C, Mar 20, 2017
  8. dAVID_

    dAVID_ Electrician's Apprentice

    Member
    8
    Oct 23, 2016
    Mexico
    The Game
    Yep, i reinstalled twl firm and it worked.
     
    Holiday_Ougi likes this.
  9. MrJey

    MrJey Advanced Member

    Newcomer
    4
    Mar 18, 2017
    Netherlands
    I've got an O3DS with LUMA and A9LH. I want to make use of DS games and have this DSTT card with a microSD card of 32GB.

    I've installed the DSTT launcher via FBI and after starting I've got this black screen:
    I've also tried to open the card itself, but it gave me the same error.

    How could I make use of this card to play .nds games?


    Never mind, I got it working with the whitelisting.cia
     
    Last edited by MrJey, Mar 29, 2017
  10. ImAPenguin

    ImAPenguin Newbie

    Newcomer
    1
    May 6, 2016
    United States
    Do I copy TWL FIRM to TWL NAND or just install it?
     
    Last edited by ImAPenguin, Mar 28, 2017
  11. Skv0ra

    Skv0ra Advanced Member

    Newcomer
    3
    May 1, 2007
    United States
    So, tried the WoodM3 + M3 Real launcher and it doesn't work. Freshly formatted card and everything.
     
  12. Evilengine

    Evilengine GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 30, 2008
    Gambia, The
    I am on A9LH and Luma, and I don't know how to start in regular SysNAND mode, to install the M3DSReal_Launcher.cia.
    I already installed it in Luma mode and got Hourglass 9 to install the FBI Installer back to the H&S app(was putting it back after following the 3DS.guide), but tried every L or R button pressing method while starting combined with Luma settings Auto Start Sys Nand and the second option "use SysNAND FIRM if starting with R" seems not to start it. I also created a Dump of the SysNAND...
    NTR also seems not to start from Luma, says unknown FW or similar...
     
  13. tdawg135

    tdawg135 Member

    Newcomer
    1
    Jun 23, 2015
    did anyone try cloning a 2gb sd card onto a 4 or 8 gb. for use with r4ds. it makes the 4gb appear as a 2gb card
     
  14. gridatttack

    gridatttack GBAtemp Fan

    Member
    3
    Dec 7, 2009
    El Salvador
    So wait, I don't quite understand.

    Do I need to have a patched TWL already?
    I'm running luma on a9lh on a new 3ds and I'd like to use my TTDS. Do I need to install YSMenu, or just installing the cia will do?
    (I know YSMenu is better, but I can't risk to brick my TTDS which has served all these years without issues :( )
     
  15. CitizenSal

    CitizenSal Member

    Newcomer
    1
    Dec 7, 2016
    Any chance of an Action Replay DSI (non 3DS) bootstrap coming?
     
  16. GBAhylian

    GBAhylian Newbie

    Newcomer
    2
    Aug 28, 2010
    United States
    I have an R4 SDHC. It has no website on its black and silver sticker. The label only differs from the original due to the SDHC logo to the right on the R4. (Please see picture uploaded). I have tried the r4i Gold, TTDS and R4 launchers, to no avail. Most recently, I tried version 1.9.9 (Latest at the time of this post) of your NTR Launcher, where I experienced white screens from which could exit to the HOME Menu. I have only installed the .cia, i.e. I am not using a dumped rom. Is there anything I can do to remedy this? Would it help if I dumped the rom? (I do not have a DS with which to do this, but I'll gladly attempt any method you recommmend that does not require one.)
    Thank you in advance for any help you can provide.
     

    Attached Files:

  17. GBAhylian

    GBAhylian Newbie

    Newcomer
    2
    Aug 28, 2010
    United States
    I probably should have mentioned That I'm running Luma 3DS on version 7.0.4-5a404c3a , so I assume that my TWL is quite patched. Also, I have tested some ds came cards on it, and they work, so it can't be tied down to loss of DS functionality.

    I'm also using the 1.32 kernel found here, but no wood or YSmenu, in case that would ruin compatibility.
    http://woodforr4sdhc.yolasite.com/
     
    Last edited by GBAhylian, May 6, 2017
  18. bashar_fadel

    bashar_fadel Newbie

    Newcomer
    1
    May 15, 2017
    Antigua and Barbuda
    @Apache Thunder
    Hello, I have an R4 SDHC dual core and i already know that it's a clone, the one that shows the sponge-bob icon when inserted, i think that it's bootloader was messed when i tried that "add games" option in TWLoader, now it shows nothing when inserted to my 3ds with Luma cfw (unknown card) (and it's not contact issues), fortunately i dumped the flashcart's rom before it was messed up, with D9, all i want to know is if there is a way to use that dump to access and play roms from the messed R4 SDHC sd card. Thank you
    Here is a link to the dump file :

    https://mega.nz/#!A9lg1KwT!iXYdLMH5OYDSjs0jBoAURXmbOyPBsAk_hh9yE8n_yGM
     
  19. Feduzio11

    Feduzio11 Newbie

    Newcomer
    1
    May 17, 2017
    Argentina
    Im having the exact same issue as this guy!
    Please help us! :sad:
     
  20. Feroz El Mejor

    Feroz El Mejor GBAtemp Fan

    Member
    4
    Jan 26, 2014
    Spain
    Villa Raíz (Hoenn)
    I have CFW Luma on my Sysnand, a luma version from a few weeks ago, and I have a "R4 Upgrade Revolution for DS (NDSL/NDS)" but it didn't load with the R4CartLauncher_AnyKernel. What I have to do? It works properly on my ODS, it gets stuck on the "loading..." screen on my O3DS.
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...