r4 SDHC Gold Pro - Freezes with pkmn black and white 2 on start screen.

Discussion in 'R4 DS' started by Nickm23, Jul 6, 2016.

  1. Nickm23
    OP

    Nickm23 GBAtemp Fan

    Member
    449
    23
    Nov 17, 2015
    Netherlands
    Hello,

    When i try to load black 2 or white 2 it starts fine, shows the intro movie but when you get to the title screen where you need to press start to continu it stays black, and the music sounds corrupted.

    Ive tried the same rom on my other r4 (different one) and it works perfectly fine.

    Any idea how to fix this?

    It runs YSmenu.

    Picture: http://imgur.com/a/XdMkF
     
  2. Kayleea

    Kayleea Advanced Member

    Newcomer
    79
    7
    Jan 5, 2015
    United States
    Maybe a fake or faulty one. As far as i can remember, r4i gold pro don't look like this one. I might be wrong though.
     
    Dorimori likes this.
  3. zfreeman

    zfreeman GBAtemp Fan

    Member
    411
    130
    Mar 9, 2013
    United States
    Pennsylvania
    The roms need to be patched to remove the Anti-Piracy. I had the same card, game, and problem.
     
    Last edited by zfreeman, Jul 8, 2016
  4. Kayleea

    Kayleea Advanced Member

    Newcomer
    79
    7
    Jan 5, 2015
    United States
    So how we are supposed to patch the roms ? and use which software or tool ?
     
  5. nxwing

    nxwing GBAtemp Addict

    Member
    2,007
    4,078
    Jul 22, 2013
    Philippines
    The Capital
    Iirc, the DS-Scene Rom Tool does just that.
     
  6. zfreeman

    zfreeman GBAtemp Fan

    Member
    411
    130
    Mar 9, 2013
    United States
    Pennsylvania
  7. Sleet

    Sleet GBAtemp Fan

    Member
    314
    60
    Jan 29, 2008
    United States
    Not really "fake". Multiple cards use this name.
    Many people report issues with Pokemon when using YSMenu on r4isdhc.com cards. Retrogamefan fixed the AP measures but I think somehow it's not being applied properly here.
     
  8. Kayleea

    Kayleea Advanced Member

    Newcomer
    79
    7
    Jan 5, 2015
    United States
    Thanks
     
  9. zfreeman

    zfreeman GBAtemp Fan

    Member
    411
    130
    Mar 9, 2013
    United States
    Pennsylvania
    It depends on the version of YSMenu and/or the version of the AP patch.
     
  10. TheCyberQuake

    TheCyberQuake Certified Geek

    Member
    3,193
    2,097
    Dec 2, 2014
    United States
    Las Vegas, Nevada
    I have that card and use the default kernel provided by r4isdhc.com and mine loads properly. So my guess is an issue with the kernel you are using (YSMenu).
     
  11. Nickm23
    OP

    Nickm23 GBAtemp Fan

    Member
    449
    23
    Nov 17, 2015
    Netherlands
    Thanks for the tool, however i remain to have the same problem :/
     
  12. zfreeman

    zfreeman GBAtemp Fan

    Member
    411
    130
    Mar 9, 2013
    United States
    Pennsylvania
    What version of YSMenu are you using?