r4 not reading data

Discussion in 'R4 DS' started by debs43, Nov 3, 2007.

Nov 3, 2007

r4 not reading data by debs43 at 1:11 PM (2,038 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. debs43
    OP

    Newcomer debs43 Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    hi newbie here, bought an r4 last year it was working fine until recently no it will not accept new games keeps coming up with message unable to read game data reinsert card and restart gb, can any one help please
     


  2. debs43
    OP

    Newcomer debs43 Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    just checkedf again and message says

    could not access data turn off the power and reinsert the ds card

    thanks
     
  3. Wekker

    Member Wekker GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    373
    Country:
    Netherlands
    before i continue
    which game is it?
     
  4. debs43
    OP

    Newcomer debs43 Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    all games i have tried do not work

    my sims
    drawn to life
    picross
    imagine fashion designer
     
  5. Wekker

    Member Wekker GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    373
    Country:
    Netherlands
    oh boy
    now i dont know what the problem should be...
    i thought the problem could be the arm7 fix, but the game you just showed didnt need a arm7 fix.
    so maybe you should try to update the firmware of R4ds
     
  6. debs43
    OP

    Newcomer debs43 Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    im a bit of thicke blonde you know

    can you talk me through what i have to do

    thanks
     
  7. Jei

    Member Jei Translator and romhacker wannabe

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    864
    Location:
    Zillions of pixels far away~
    Country:
    Brazil
    Try formatting your memory card and copying the games again.
     
  8. Wekker

    Member Wekker GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    373
    Country:
    Netherlands
    before you do this, make first a BACKUP of your whole content on your micro sd card
    and trew everything off of your micro sd card
    visit this site http://gbatemp.net/index.php?dlcategory=34
    download the r4 loader 1.11 chose the language version of your r4ds
    and put the stuff you just downloaded on the sd card
     
  9. debs43
    OP

    Newcomer debs43 Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    thanks i will give it a go
     
  10. Wekker

    Member Wekker GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    373
    Country:
    Netherlands
    when you are inside R4 menu,
    do you still see the ICON of game? every game got a different icon
    if not the game you have is corrupted or it isnt correct transfered to the sd card
     
  11. debs43
    OP

    Newcomer debs43 Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    every game icon appears and as it loads the message appears
     
  12. Wekker

    Member Wekker GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    373
    Country:
    Netherlands
    and what is the result? whats your language of your R4ds?
    if it still not working, you should try the arm7 fix
    try the search option on this site, search for: arm7 fix or dslazy
     
  13. dodol

    Member dodol GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    148
    Country:
    United States
    try to CRC the rom files. compare them with the original. bad microSD can make a mess like that.
     
  14. debs43
    OP

    Newcomer debs43 Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    right i have made a backup and removed all data on card now how do i formatt the card thanks
     
  15. debs43
    OP

    Newcomer debs43 Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    i have formatted the card and am now copying all data back
     
  16. Law

    Member Law rip ninjacat that zarcon made me

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    4,132
    Location:
    ‭jerkland
    Country:
    United Kingdom
    What version of the firmware do you have on the SD card?
     
  17. debs43
    OP

    Newcomer debs43 Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    how can if ind this out thanks
     
  18. debs43
    OP

    Newcomer debs43 Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    yippee i think it works thanks for all your help
     
  19. ZAFDeltaForce

    Member ZAFDeltaForce Specialist

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,786
    Country:
    Singapore
    When you turn on your DS and your R4 boots up, your firmware version should be at the bottom left corner of the touch screen.
     
  20. moloko23

    Member moloko23 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 18, 2007
    Messages:
    102
    Country:
    Switzerland
    I have the exact same problem with some of the same games. Going to format now. Thought that could be the problem... Thanks for the thread.
    Greetz,
    moloko23
     

Share This Page