1. Sonic Angel Knight

    Sonic Angel Knight GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 27, 2016
    Messages:
    13,648
    Country:
    United States
    I live in america, they do not sell them in stores where i live, it won't mean that other places are different. I had to buy them online, and i wouldn't know if i am buying a clone or not. Except that they seem to stop working after specific period of time. My acekard 2i, ACE 3ds, does nothing when i insert the cart, i tried everything. Somehow my r4 SDHC still works, with some japanese konami game the system detects, and i can't find my Supercard DSTWO, which still has my 32GB Sd card in it. I took it out to play some super smash bros, and now i can't find it. If i had to buy so many flash carts to find one that actually is reliable, that is a problem. :mellow:
     
  2. nooby89

    nooby89 A normal member with a stupid alias
    Member

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    1,625
    Country:
    Canada
    I live in Cananda and I bought on a store !!!
     
  3. gnmmarechal

    gnmmarechal GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    5,787
    Country:
    Portugal
    Well, I bought mine online as well. I currently own an R4i-SDHC 3DS RTS, it's a very good cart, and I also own an old weird R4 and Acekard clone, the R4Ultra. That one only works on my DSlite though, not even the DSi boots it.

    Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
     
  4. Kinqdra

    Kinqdra GBAtemp's Official T-shirt
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2009
    Messages:
    627
    Country:
    Croatia
    Hey, thanks for linking me this thread Scarlet. Here's the pic of my card, I'll take any firmware that works haha. Thanks again! lowr4.jpg
     
  5. ScarletDreamz

    OP ScarletDreamz [Debug Mode]
    Member

    Joined:
    Feb 16, 2015
    Messages:
    3,908
    Country:
    United States
    @XPG Darkside Try this one:
    Here ;D

    @Kinqdra What about this:
    Try it
    Sorry if at first it does not work, remember that there are ZILLION clone card and brands im doing the best i can
     
    Last edited by ScarletDreamz, Aug 20, 2016
    Sonic Angel Knight likes this.
  6. Kinqdra

    Kinqdra GBAtemp's Official T-shirt
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2009
    Messages:
    627
    Country:
    Croatia
    Thanks for the reply, I'll be able to test it on monday. I'll report when I do so :)
     
  7. khaeroup

    khaeroup Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Messages:
    61
    Country:
    Italy
    Hi there :D
    What firmware should I use on this one? Thanks! :)

    It's weird 'cause it has the WiFi symbol but no "i" or yellow pointy baloon with a FW version...and clearly on r4i-sdhc, there's nothing :D
     

    Attached Files:

    Last edited by khaeroup, Aug 20, 2016
  8. XPG Darkside

    XPG Darkside Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 19, 2016
    Messages:
    60
    Country:
    Thank you for this, I have tried it but still get the an error has occurred message, so it looks like the card is blocked, will just have to buy a new one :)
     
  9. Redferne

    Redferne GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 28, 2015
    Messages:
    838
    Country:
    United Kingdom
    I have a R4 card from r4isdhc.in I'd be happy to have the kernel and software files for it.
    It looks like that.
    r4isdhc.jpg
     
    Last edited by Redferne, Aug 20, 2016
  10. Kinqdra

    Kinqdra GBAtemp's Official T-shirt
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2009
    Messages:
    627
    Country:
    Croatia
    Worked like a charm, thanks a lot!
     
  11. ScarletDreamz

    OP ScarletDreamz [Debug Mode]
    Member

    Joined:
    Feb 16, 2015
    Messages:
    3,908
    Country:
    United States
    Glad it worked! C:
     
  12. rewrewrew123

    rewrewrew123 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    276
    Country:
    Fiji
    @ScarletDreamz Hi!
    I have the same issue that nooby89 have (the 3ds doesn't recognize the flashcard).
    I have the same card except that on my cart there is wrote '1.4.2' so I guess I should use 1.4.1-1.4.5 firmware...
    Well either in emunand or sysnand (Luma3ds) it doesn't work.
    How can I fix?
     
  13. Judaz

    Judaz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    111
    Country:
    Italy
    This is my R4, I'd like to have the kernel and software files for it, thanks!
     

    Attached Files:

  14. ScarletDreamz

    OP ScarletDreamz [Debug Mode]
    Member

    Joined:
    Feb 16, 2015
    Messages:
    3,908
    Country:
    United States
    Whats exactly the error that is displayed?
    That does not even have a website! o-o
     
  15. rewrewrew123

    rewrewrew123 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    276
    Country:
    Fiji
    Well no error.
    Simply it's not recognized by the 3ds in any way.
    I put the cart in 3ds slot "the things on upper screen" vortex but nothing appears, like being without the cartridge.
    I tried with twl and it gaves me "press power blablabla" error.
     
  16. ScarletDreamz

    OP ScarletDreamz [Debug Mode]
    Member

    Joined:
    Feb 16, 2015
    Messages:
    3,908
    Country:
    United States
    If nothing appears when inserting the cartridge, it can only be 2 things, the cart its damaged, or the pins are not connecting fully, when the r4 does not even have an SD in, it still displays a cartridge due to the files beeing on the small nand of the chip, however, if there is no image from the cartridge, then its a hardware issue. pins or damaged cart
     
  17. Judaz

    Judaz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    111
    Country:
    Italy
  18. khaeroup

    khaeroup Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Messages:
    61
    Country:
    Italy
  19. ScarletDreamz

    OP ScarletDreamz [Debug Mode]
    Member

    Joined:
    Feb 16, 2015
    Messages:
    3,908
    Country:
    United States
    Helo, You Cant! ;D

    Some R4 had a kernel that has an Expiration Date inside their system, therefore, you will always need to be on a certain date range in order to make it work. theres no solution to this, since its cartridge based, not system based.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    http://tiny.cc/zxbaey Here, the last kernel available for your device.
     
    Last edited by ScarletDreamz, Aug 23, 2016
  20. rewrewrew123

    rewrewrew123 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    276
    Country:
    Fiji
    It looks so strange...on my dsi it worked and on a dsl too...
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [R4][Firmwares], Firmware, Clone