r4 castlevania por problem need help

Discussion in 'R4 DS' started by ajjav924, Jan 3, 2007.

Jan 3, 2007
  1. ajjav924
    OP

    Member ajjav924 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    109
    Country:
    United States
    i purchased an r4 and I converted my supercard sd sav to the r4 sav format. castlevania por (by NRV and Legacy) both freeze during gameplay randomly when you press start. How do I fix this? Is it because i converted the save from the supercard sd? Note: the rom freezes a lot on the supercard. How do I fix this problem?
     


  2. Zantagor

    Member Zantagor GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Messages:
    128
    Country:
    Canada
    best solution is to buy the game [​IMG]
     
  3. baxor

    Newcomer baxor Newbie

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    Sweden
    Maybe it's the converted saves. Been playing this game for a while on my R4 and no lockups yet. My completion percentage is around 450%. How far along into the game is the saves you are using?
     
  4. ajjav924
    OP

    Member ajjav924 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    109
    Country:
    United States
    I would buy the game but my gripe with buying the game is that I cannot extract my sav and put it on my computer. Anyway, the compatibility lists on the r4 compatibility chart say that this game works perfect. Anyone know what the problem could be?
     
  5. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    Well that's strange.. the save file itself shouldn't affect freezing at all. As that is based on the flashcart/firmware. Meaning, it's your R4 causing the freezing.. or atleast would be in theory. Could you try running the game from the start with an R4 created save and see if it freezes when pressing 'start' frequently?
     
  6. ajjav924
    OP

    Member ajjav924 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    109
    Country:
    United States
    I beat the game and have played for over 20 hours. I also unlocked all the other characters. I don't want to start over but I will just to see if the converted save is the problem. Did you use a converted save or did you start from the beginning?
     
  7. -EX-

    Banned -EX- Racer

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    534
    Location:
    Tokyo
    Country:
    Japan
    Use R3IN.
     
  8. ajjav924
    OP

    Member ajjav924 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    109
    Country:
    United States
    ok I started a new game with an r4 created save and it still freezes randomly after pressing start.
     
  9. ShadowXP

    Member ShadowXP ¯\_(ツ)_/¯

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Messages:
    3,430
    Country:
    United Kingdom
    Someone on IRC had the same problem but with the Supercard One... my advice is to get a clean, fresh ROM. Mine is saving and no lock-ups at all using the R4.
     
  10. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    then its either your r4ds or your micro sd card or your rom
     
  11. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    A few suggestions then:
    1. Get a new rom file, as the one you are using might be prepatched and not clean

    2. If you are not using the 1.04 firmware, then head over to their site and update asap

    3. Try with a different microsd card and see if the same thing happends. On that note, please tell us which card/brand you are currently using

    4. reformat the card. If you are using FAT32, then switch to regular FAT and vice versa.
     
  12. vampyrecrypt

    Newcomer vampyrecrypt Member

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    should have bought a ds-x instead [​IMG]
     
  13. Danieluz

    Member Danieluz GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    259
    Country:
    Portugal
    [​IMG] [​IMG]
     
  14. ajjav924
    OP

    Member ajjav924 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    109
    Country:
    United States
    I am using a 512mb kingston micro sd card.
     
  15. antiKk

    Newcomer antiKk Member

    Joined:
    Oct 24, 2006
    Messages:
    27
    Country:
    Australia
    It's cheaper to buy an R4, 1GB MicroSD and Castlevania POR
     
  16. yee

    Member yee DOTA 4EVER

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    571
    Location:
    Vancouver
    Country:
    Canada
    Probably MicroSD.

    Try formatting at FAT16 with 64K or FAT32 with 4K clusters.
     
  17. ajjav924
    OP

    Member ajjav924 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    109
    Country:
    United States
    the roms i am using are the legacy and xpa dumps. I also formatted the 512mb kingston from fat to fat 32. it is still freezing. I am using the 1.04 firmware. do you think my r4 could be faulty?
     
  18. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    what brand micro sd you using ?
     
  19. ajjav924
    OP

    Member ajjav924 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    109
    Country:
    United States
    I am using a 512mb kingston micro sd
     
  20. yee

    Member yee DOTA 4EVER

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    571
    Location:
    Vancouver
    Country:
    Canada
    Should be fine... my Kingston 1GB has never had a problem in the SC-DS/EZ5.

    Try this, open up Command Prompt and type this in. (X = the drive letter of your MicroSD)

    1. Format X: /FS:FAT /A:64K
    2. Format X: /FS:FAT32 /A:4K

    Try one first, then second. If it still doesn't work, I have no clue.
     

Share This Page