r4 card games not working!!!help!!!

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by chicken_lady16, Apr 3, 2008.

Apr 3, 2008
  1. chicken_lady16
    OP

    Newcomer chicken_lady16 Member

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Australia
    ive got my menu working, but i cant get the games to work. do they have to be extracted???
     
  2. chicken_lady16
    OP

    Newcomer chicken_lady16 Member

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Australia
    ive found out that there all sav. files, so how do i change them to nds. files
     
  3. tinymonkeyt

    Member tinymonkeyt GBAtemp brat

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    3,221
    Country:
    United States
    you cant?
    download the roms. they come as .nds files
    did you download .sav files by accident?
     
  4. Xeronage

    Member Xeronage GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    612
    Country:
    .sav = Savegames
    .nds = Actual games
     
  5. RealApprentice

    Newcomer RealApprentice Member

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Netherlands
    is it possible you are actually browsing your r4 card in wrong mode eq where it just displays the save files? pressing select when in the browse menu will toggle between game /ebook /save and files mode
     
  6. chicken_lady16
    OP

    Newcomer chicken_lady16 Member

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Australia
    is there any way someone can give me a link to the page, cause i cant seem 2 find it! [​IMG]
     
  7. TheWingless

    Member TheWingless Wafuu~

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    You can't convert .sav into .nds because they are save files. If you are asking for a "rom/nds link" we can't give any. You might just have it as "view .sav mode" so in the menu, press select untill you get # games.
     
  8. chicken_lady16
    OP

    Newcomer chicken_lady16 Member

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Australia
    i've tried that, but it doesn't work
     
  9. chicken_lady16
    OP

    Newcomer chicken_lady16 Member

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Australia
    where do i go then to get the games?
     
  10. TheWingless

    Member TheWingless Wafuu~

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    You'll have to google then for the page to find .nds roms. Do not ask for rom links and sites. Make sure you have extensions enabled to see if they are .sav or .nds on your computer.
     
  11. chicken_lady16
    OP

    Newcomer chicken_lady16 Member

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Australia
    i just tried a site, and pressed select a couple of times, but the game came up under files only. when a pressed A, it said files currently not allowed to update [​IMG]
     
  12. TheWingless

    Member TheWingless Wafuu~

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    Have you made sure that they are .nds? They should show up in GAMES if they are. Be sure that they are .nds on your computer.(EX: Name.nds) It is possible that it will not show up because file extensions are disabled. To enable, follow these instructions: http://s134084144.onlinehome.us/gilsmethod...eextensions.gif

    Then go check your MicroSD if they are ending in .nds.
     
  13. chicken_lady16
    OP

    Newcomer chicken_lady16 Member

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Australia
    on the site i'm on looking for games, they are all zip. files. what does that mean?
     
  14. chicken_lady16
    OP

    Newcomer chicken_lady16 Member

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Australia
    i've tried that hide icon thing and now i'm just waiting for my game to download...
     
  15. TheWingless

    Member TheWingless Wafuu~

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    A .zip file is something you have to extract with 7Zip, WinRar, or Winzip. I prefer to use 7Zip.
    7-Zip
    Just right click or double click and extract archine.
    Btw: Please quit double posting.
     
  16. chicken_lady16
    OP

    Newcomer chicken_lady16 Member

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Australia
    i've tried extracting, so it should be a folder now. right?
     
  17. chicken_lady16
    OP

    Newcomer chicken_lady16 Member

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Australia
    it worked!!! Thank you soo much!!!
     

Share This Page