R4 + Action Replay DS

Discussion in 'R4 DS' started by hankchill, Feb 7, 2007.

Feb 7, 2007

R4 + Action Replay DS by hankchill at 6:24 PM (1,162 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. hankchill
    OP

    Member hankchill I Pwn n00bs.

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    2,344
    Location:
    Outer Space
    Country:
    Canada
    Hey all,

    Has anyone played with the R4/M3 and the Action Replay DS, and actually gotten it to work?

    I bought an Action Replay DS, put it in, and when I went to swap the game, it told me R4 was unrecognized (which was suspected), but it gave me a Game Code and ID that I could use to make up my own code lists. However, I press the 'Start' button on screen, and when the R4 loads, it hangs on the 'Loading' screen.

    Any info/help would be great [​IMG]

    --Henry
     
  2. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    Atm action replay DS doesn't work with any of the slot1 cards other than the bought ones.
     
  3. hankchill
    OP

    Member hankchill I Pwn n00bs.

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    2,344
    Location:
    Outer Space
    Country:
    Canada
    Suxx0rz.

    I sent an email to the R4 team asking them to include compatibility [​IMG]

    *crosses fingers* Let's hope they listen [​IMG]

    --Henry
     
  4. adgloride

    Member adgloride Its A Wii Wario

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    2,261
    Country:
    United Kingdom
    I can't see how they could include compatibility. That would be down to Datel who wouldn't officially support piracy. Maybe a cheat program or patcher maybe released that runs on the R4.
     
  5. hankchill
    OP

    Member hankchill I Pwn n00bs.

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    2,344
    Location:
    Outer Space
    Country:
    Canada
    Well I'm guessing that it's the R4's loader that's a problem, because the ARDS can see the R4 just fine, as it can find the ID code. The R4's loader hangs when starting the game.

    We'll see what happens.

    --Henry
     
  6. magikalfly

    Newcomer magikalfly Member

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    42
    Country:
    Has anyone tried the codebreaker? Why do people even use action replay? It's inferior to the Codebreaker, at least for the DS.
     
  7. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    i'm using dipstar for now, there should be a topic about how to setp it up on the R4 forums, i have a action replay and it's a shame it doesn't work with the R4
     
  8. bfoos

    Member bfoos GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    328
    Location:
    Upstate, NY
    Country:
    United States
    Yeah, it is a shame. After the 1.52 update, you can now select the game you want codes for. The only hiccup at this time is in starting up R4. Too bad dipstar needs a slot 2 cart to work. No love for us slot 1 users.
     
  9. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    yeah it just stays on loading and the bottom screen is just white, are you sure you don't have any slot 2 flash carts lying around? any gba flash cart may work, you might as well give it a try, i'm using a flash cart that is a clone and that worked fine.
     
  10. bfoos

    Member bfoos GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    328
    Location:
    Upstate, NY
    Country:
    United States
    I'm positive I don't have any flash carts lying around. I was never into GBA and only got my dsl for xmas. R4 is all I have. Though, I'm thinking of picking up a cheap slot 2 (is there such a thing?) when I get my tax return.
     
  11. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    whats a tax return?
     
  12. bfoos

    Member bfoos GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    328
    Location:
    Upstate, NY
    Country:
    United States
    Income tax refund.

    I decided against buying flash cart and instead ordered a 4GB memory stick for my PSP.
     

Share This Page