quick question regarding gamecube multi game discs

Discussion in 'Wii - Hacking' started by johnnyturk, Jun 9, 2009.

  1. johnnyturk
    OP

    Newcomer johnnyturk Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United Kingdom
    now, when creating a multi game iso, i see there is a region option, obviously

    i wonder, would this allow me to create a PAL disc with NTSC iso' on it?

    ps, i hear there is an app that allows me to move savegames on and off of the gamecube memory card, what is it?
     
  2. johnnyturk
    OP

    Newcomer johnnyturk Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United Kingdom
  3. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    ... It is not a PAL disc or an NTSC disc, each iso has a seperate region. If you really want, you can put a PAL, NTSC and JAP game all one disc. On gamecube backup loader you choose which game you run and what mode you want to run it in.
     
  4. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    yes ntsc iso's should work just fine
    and that memory card application is NuGaSa. It is incompatible with offical memory cards though.
     
  5. johnnyturk
    OP

    Newcomer johnnyturk Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United Kingdom
    DAMN, thanks dude, would i have to select the option to run in ntsc on the wii or what

    also, i just burned 3 games to disc, 1 of them isnt working, wave race blue storm, but the other 2 work fine, is it possible that 1 game burned badly? does waverace blue storm actually work on the wii on a multi iso? what i get is "there has been an error restart gamecube etc etc"
     
  6. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    Here is a compatibility list http://wiki.gbatemp.net/wiki/index.php/GCO...ility_List:_PAL
    According to that list, the game should work fine.

    How is your Wii modded? hard or soft? If you have a hardmod, the GCOS Menu should show up. It will let you choose the game and select a videomode. I don't know how it will work if you have a softmod. The loader may come up with its own menu to select a game.
     
  7. johnnyturk
    OP

    Newcomer johnnyturk Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United Kingdom
    its a 3.2 with cioscorp, patched mios too
     
  8. i.heart.piracy

    Newcomer i.heart.piracy Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Are you sure you're forcing the right region? What region game is it?

    If you don't know, then just try everything until something works. Try autodetect (A button) first, and if that doesn't work, try booting with the patched MIOS (B button).
     

Share This Page