Quick question regarding flashme!

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Izmar, Nov 26, 2007.

Nov 26, 2007
  1. Izmar
    OP

    Newcomer Izmar Member

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I really just want to get rid of the health and safety screen.

    If I do choose to install flashme, will everything be the same, except for the h and s screen? Or will there be other things?

    Thanks! [​IMG]

    EDIT!

    Another thing, I have a DS Fire Link Cart, 2GB.
    This is ok to use to flash it with right?
     
  2. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    You should be alright, but make sure you use the "no autoboot" version. Other changes include the ability to start slot-2 devices in DS mode by holding a button combination, emergency recovery of your firmware, and the ability to accept unsigned code over DS Download Play.
     
  3. Izmar
    OP

    Newcomer Izmar Member

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    so, what im reading about the no atoboot version is that it starts up slot 1 instead of slot 2.

    Does this mean when I turn my ds on, it will automatically start the game?

    Because I dont want that to always happen, I have that option in the NDS options already.
     
  4. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    The Fire Link cart is a slot-1 device, right? The no auto boot version will let you boot your Fire Link without having to hold any button combinations upon bootup. Regular DS games should show the same behavior they always have.
     
  5. Nero

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    I'm not 100%.. But I think Flashing your DS can get you banned for Wi-Fi.

    And I think it screws with Download play..

    ~Nero
     
  6. Izmar
    OP

    Newcomer Izmar Member

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Wait what?!

    If thats the case then no way am I flashing!
    I am on Wi-Fi all the time!

    Can anyone confirm this?
     
  7. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Nintendo can't tell if you have FlashMe or not, so they can't ban you from Wifi for it. I've had FlashMe for months and have not been banned and have not heard of anyone who has.

    And the only way it "screws" with Download Play is increasing compatibility for it. If the other user is sending from a slot-2 device, normally the Download Play would have a high chance of failing, but if the receiving DS is flashed, it will attempt to receive the broadcast anyway. If none of your friends use slot-2 devices, it won't matter, and FlashMe won't affect Download Play at all.
     
  8. paul1991

    Banned paul1991 Banned

    Joined:
    May 5, 2007
    Messages:
    680
    Country:
    United States

    Every one of your post that I have read has been wrong!

    It improves download play!
    And you dont need to install it to play on an Ncard clone.(Rant from diff topic!)
     

Share This Page