Questions

Discussion in 'Wii - Hacking' started by toxicque, Mar 4, 2008.

Mar 4, 2008

Questions by toxicque at 3:09 PM (1,100 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. toxicque
    OP

    toxicque Newbie

    Hello everyone!
    Im kinda new to the modding scene so i wanted to ask some questions. :]

    Ok I've heard that if u update your wiikey at 1.9g it may not play backups anymore.
    Is that true?

    And a last one
    I got gekitou ninja taisen 4(backup) today and i got to test it.
    It all works flawlessly but the game speed is slow.
    To put it in another way,it seems as the game is running on slow motion. :wtf:
    Anyone knows why?

    Thanks in advance :]
     
  2. Volkov

    Member Volkov GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    332
    Country:
    Australia
    1) I haven't read of (or experienced with my wiikey) any problems dealing with 1.9g. It plays all backups.

    2) How much slow is slow? If it seems like a bit slower than you are used to then try making sure the game is set to the right 50Hz/60Hz setting as that often changes the speed of a game.

    Otherwise, that's very very odd to me.
     
  3. toxicque
    OP

    toxicque Newbie

    ermm it is 2x slower than the usual
    Well i first runned the gcos config 1.3 and then chose pal60
    where can i change this?

    thanks for the quick reply
     
  4. toxicque
    OP

    toxicque Newbie

    as a side note
    i burned the game at 4x with Imgburn and used tdk dvd-r
    btw the sound's speed is okay.
    the game's animation just doesnt synchronize with the game's sound.
     
  5. Volkov

    Member Volkov GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    332
    Country:
    Australia
    If it considerably slower then maybe the game isn't very well supported as it is an import right? Not all consoles play all imports as far as I know.

    You might want to try wait for someone with the game to try help you, as I've never seen this problem but keep trying and searching!
     
  6. toxicque
    OP

    toxicque Newbie

    problem solved
    I switched to 60Hz and pressed auto detect at gcos and it run perfectly.
    thanks :]
     
  7. Defiance

    Member Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,504
    Location:
    Terminus
    Country:
    United States
    how do you switch it to 50 Hz? What does it do differently?
     
  8. Volkov

    Member Volkov GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    332
    Country:
    Australia
    ahh it was what I said than [​IMG]

    you can switch 50/60 on some games, maybe some chip options, and always in the main wii options. it will change the video output processing format
     
  9. Defiance

    Member Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,504
    Location:
    Terminus
    Country:
    United States
    But I tried looking for it and I couldn't find it... :/
     
  10. Lloyd14

    Member Lloyd14 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    223
    Location:
    Iselia
    Country:
    Netherlands
    I suggest you put 1.9g on your wiikey. Nothing will go wrong if you use a tutorial (look on google).
    When you have used the update check if you can play mario galaxy to make sure it works.
    With 1.9g that problem of you with the slo motion thing will be fixed, I had it to with DBZ BT 2.
     

Share This Page