Hacking Question about saves in EZ4(L)

martin88

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 18, 2005
Messages
988
Trophies
0
XP
395
Country
Canada
Can someone confirm if this is true:
QUOTE said:
A game and its save file patched/sent with one version of EZ4 Client has to stay together for it to work.

For example if you have the save created from older version of EZ4 Client, that save will ONLY work with the game patched by that same version of EZ4 Client.
 

ZildjianKX

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 1, 2003
Messages
280
Trophies
0
XP
250
Country
United States
Can someone confirm if this is true:
QUOTE said:
A game and its save file patched/sent with one version of EZ4 Client has to stay together for it to work.

For example if you have the save created from older version of EZ4 Client, that save will ONLY work with the game patched by that same version of EZ4 Client.


Good question... I would like to know too.
 

teH XeRO

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 19, 2006
Messages
316
Trophies
0
XP
129
Country
United States
well ive had this experience...i had a save file for phoenix wright from my ez2..and when i sent it over to the microSD card for my ez4L phoenix wright told me the save was corrupted and it had to dlt the data lol..o well i didnt really care too much
 

ZildjianKX

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 1, 2003
Messages
280
Trophies
0
XP
250
Country
United States
well ive had this experience...i had a save file for phoenix wright from my ez2..and when i sent it over to the microSD card for my ez4L phoenix wright told me the save was corrupted and it had to dlt the data lol..o well i didnt really care too much

I think they are talking about from EZ4 -> EZ4, just with different client versions.
 

shtonkalot

Can't hold on much longer, But I'll never let go!
Member
Joined
May 28, 2006
Messages
966
Trophies
0
Location
Gosford, Australia
Website
Visit site
XP
374
Country
I only know this much:
I copied my save files from mario and luigi and NSMB on my M3 and renamed them and stuck them in my EZ4 Lite.
They work no problem even though the M3 save files were 257KB Vs the EZ4's 256KB saves.
 

Dirtie

:'D
Former Staff
Joined
Sep 9, 2003
Messages
3,704
Trophies
0
Age
34
Location
Zealer
Website
Visit site
XP
349
Country
New Zealand
Can someone confirm if this is true:
QUOTE said:
A game and its save file patched/sent with one version of EZ4 Client has to stay together for it to work.

For example if you have the save created from older version of EZ4 Client, that save will ONLY work with the game patched by that same version of EZ4 Client.
It's possible if the patching routines have been updated substantially, but unless there's a big gap I doubt there'll be a problem. I've used the same save file with multiple versions of the loader/client before and it's worked just fine. I just wanna know how to get my flash-cart patched NSMB save to work on my EZ4.
smile.gif


Oh, and by the way, the saves aren't always 256KB in size - I've noticed a couple that are 32KB.
 

KidIce

Smart Ass
Member
Joined
Dec 22, 2005
Messages
966
Trophies
0
XP
1,730
Country
United States
The size of the save is determined by what type it is from what I can tell. EEPROM's are 32k and and flash are 256k (or maybe I have that backwards, I can't be bothered to check right now.)
smile.gif


There was an update of the client that broke saves for me. I don't recall which update it was, I think it was one of the ones in which to use the newest loader one had to repatch their games w/ the latest client.

W/ any luck whatever caused them to change how the saves were handled is "fixed" and another "update" won't be needed that breaks saves.
smile.gif
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim: or maybe im just fooling myself so i dont think that 64 gigs of ram was a waste of money