QTFDS (Quake Team Fortress DS)

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by krutwild, Aug 9, 2009.

Aug 9, 2009
  1. krutwild
    OP

    Newcomer krutwild Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Hey everyone. If any of you guys have a slot 2 ram expansion pack such as ez 3 in 1, try this mod out. Its a mod of quake that turns it into Quake Team Fortress. Once again, you MUST have a slot 2 ram expansion. Everything is in the winrar zip file so just put everything in the root of your flash card. Its pretty fun, but I havent played with anyone yet. To play over wifi, just do what you do to play over wifi in quake ds. To play a map, go to settings and go to 'go to console' and type in [map (map name like 2fort5 or aztec1)] i.e map 2fort5. Here is a complete list of all the maps i have included:
    2brave1
    2fort5
    alcatraz
    Aztec1
    FOG2
    sewer1
    z7
    You can add your own maps, but be sure to put them in the pak0.pak file. I have made two videos of it which can be found here: http://www.youtube.com/watch?v=TpCnpIjdQU4 UPDATE: I have added the new skins and models and they look great! Unfortunately the dispenser, sniper rifle, turret base, and railgun models dont show up. If someone can help me I would really appreciate it. UPDATED: Finally, here is the NEW download link: http://www.sendspace.com/file/il1lt4
    If you have any questions or comments, feel free to comment or send me a private message.
    Enjoy and thanks for reading.
    Thanks go to HYPERMETAL for doing all of this, id software for Quake, and my mom.
     


  2. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    Your mom? She has haxxor skills I assume?

    Anyway, if its a true Team Fortress game, then I cannot give you enough +1's for this. I'll have to give it a go. Looks awesome, thanks a bunch.
     
    Orangy57 likes this.
  3. krutwild
    OP

    Newcomer krutwild Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    she gave me apple slices when i was hungry
     
  4. IzzehO

    Member IzzehO GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    300
    Country:
    Australia
    Whoa dude sweet. Now I just have to find my 3in1. Would love to see someone test out the wifi and confirm it works?
     
  5. ChuckMcB

    Member ChuckMcB GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    373
    Country:
    United Kingdom
  6. HYPERMETAL

    Newcomer HYPERMETAL Advanced Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    91
    Location:
    Buckley, WA
    Country:
    United States
    thanks Krut, i forgot to post it here.
    And if you didn't already, post it in the "Downloads" sec
     
  7. Jamstruth

    Member Jamstruth Secondary Feline Anthropomorph

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    3,456
    Location:
    North East Scotland
    Country:
    United Kingdom
    This is pretty awesome.

    Does anybody know how I can put both this and the usual Quake onto my flashcart? I'm not afraid to mess with the NDS file if anybody can tell me how.
     
  8. krutwild
    OP

    Newcomer krutwild Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    you only need one copy of the nds file. all you need to do is change the QDSOPTS.TXT file like thi to play quake team fortress: -game FORTRESS -yestcp
     
  9. Aganar

    Newcomer Aganar Member

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    WANT!

    The irony of this is that if I bought a 3in1 for the sole purpose of playing Team Fortress on my DS, I would have paid more for it than I did for TF2...
     
  10. Porkdish

    Member Porkdish GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    335
    Country:
    Australia
  11. krutwild
    OP

    Newcomer krutwild Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    ok ill try to add them. thanks. might not work because the ds might need more memory..
     
  12. Jamstruth

    Member Jamstruth Secondary Feline Anthropomorph

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    3,456
    Location:
    North East Scotland
    Country:
    United Kingdom

    Ahh but the game replaces one of the .pak files from the original game therefore I need some other method such as 2 copies of the Quake nds file with one of them coded to load the files from a different location.

    Also for some reason TF can't connect to my router but Quake can.
     
  13. a2h

    Member a2h GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Messages:
    249
    Country:
    Australia
    Aah, Team Fortress.

    I've only played Team Fortress 2, but if there's any TFC lovers they'll probably like this very much.

    I once saw a video of TFC.

    "Your. Team. Has. The. Flag."

    EDIT:

    Yes this is Team Fortress. Valve ported it to GoldSrc, and that version is _now_ named Team Fortress Classic. It was ported as a demonstration.
     
  14. ChuckMcB

    Member ChuckMcB GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    373
    Country:
    United Kingdom
    > Yes this is Team Fortress

    Technically it's QW TF aka QuakeWorld Team Fortress (broadly speaking QuakeWorld was a version of Quake1 that supported TCP/IP for online play and was the reason I left AOL and joined a local ISP with their own QW servers)
     
  15. krutwild
    OP

    Newcomer krutwild Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I have added the new models and skins.
     
  16. krutwild
    OP

    Newcomer krutwild Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I have added the new models and skins.
     
  17. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    This. Is. EPIC. Really. You did a great job there and we all love you for it. I LOVE TF and now thanks to you I can play it on mah DS! [​IMG]
     
  18. krutwild
    OP

    Newcomer krutwild Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    thank hypermetal. i just watched
     
  19. Dsmanic!

    Newcomer Dsmanic! Member

    Joined:
    May 18, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    Australia
    This is fantastic! I use this with Xreaper with Cquake and I get new weapons & sfx!

    Big question. Is it possible to set up servers for Team Fortress? (for DS). I really want to play this online.
     
  20. krutwild
    OP

    Newcomer krutwild Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    im not sure if you can play ds to ds but i think you can play pc to ds. test it out
     

Share This Page