Qestions about NES emulators.

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by test84, Jun 20, 2007.

Jun 20, 2007

Qestions about NES emulators. by test84 at 1:45 AM (801 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    Hi, I got some questions about NES emulation please:
    1- whats best emulator to run Turtles 1,2,3 and Ninja Gaiden 1 on DS?
    2- how can I choose an icon for games that i create via emulators in G6's menu?
    3- i made an .nds with nestedDS for Turtles 3 - Manhattan Project but its kinda slowed down, any suggestions?
    4- NESter has two options, making .NDS or .GBA, do they differ? if yes, which is better?

    thnx guys. [​IMG] [​IMG]
     
  2. ZAFDeltaForce

    Member ZAFDeltaForce Specialist

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,786
    Country:
    Singapore
    1. I would pick nesDS
    2. No idea, sorry. I don't use a G6
    3. Sorry, I use nesDS
    4. I don't think they differ. It just depends on your card I guess. Their pretty much the same except they run on different cards.
    5. You're welcome
     
  3. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    thnx man, i'll try ur suggestion.
    BTW i have G6, i may encounter some difficulties, i'll let u know.
     
  4. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    MAN!
    its FAR better than the one before, its really good, i patched it with DLDI and it worked like a charm. THANKS!
    it even has rewind!! how cool is that.
    i just loved to:
    1- be able to re map the keys, i dont like default
    2- have save state

    i'll search if it has these functions since its main site is kinda empty!
     
  5. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    my answers to my questions:
    1- it does, just touch the lower screen and voila
    2- it does save

    my new question is, is there any way to nesDS itself save its settings? i mean i like to change A+B and liked to change some settings, do i have to do it everytime?
     
  6. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    Yup.
     
  7. ZAFDeltaForce

    Member ZAFDeltaForce Specialist

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,786
    Country:
    Singapore
    I believe so. Currently, I don't think there is any way to save its settings.
    By the way, I'm glad it worked out sweet for you [​IMG]
     

Share This Page