putting ttmenu on sd card

Discussion in 'DSTT' started by lilyuko, Mar 18, 2008.

Mar 18, 2008

putting ttmenu on sd card by lilyuko at 1:28 PM (5,181 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. lilyuko
    OP

    Newcomer lilyuko Newbie

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Australia
    Hi I had problems with my sd card so I formatted and tried putting the 1.09 menu on it, but it keeps coming up wit a menu? screen on my ds. can anyone plz help me?? Im pretty bad with computer knowledge.
    thanx [​IMG]
     
  2. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    lilyuko,

    Reformat your microSD card in FAT16 (assuming it is under 4GB). Put the TTMENU.DAT file and TTMENU folder (with its contents) onto your empty microSD card. Make a new "games" folder on your microSD card and place one or two .nds files into it. Make sure you remove your microSD card using the "safely remove hardware" feature of Windows (otherwise your files on the microSD card can be corrupted).

    -Bri
     
  3. lilyuko
    OP

    Newcomer lilyuko Newbie

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Australia
    thanx for ur advice but no matter how I do it, it still shows the menu? picture!!! I dont know what im doing wrong
     
  4. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    That icon indicates that you have a microSD card inserted into your DSTT, but you didn't install the kernel properly. Why don't you describe in detail exactly what you're doing and I'll try to help you.

    Also, answer the following questions: How big is your microSD card and did you format it in FAT16 or FAT32? What files are in the TTMENU folder that is at the top level of your microSD card? What is the file size of the TTMENU.DAT file that is at the top level of your microSD card?

    -Bri
     
  5. DaMummy

    Member DaMummy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    1,265
    Location:
    Cleveland
    Country:
    United States
    sounds like he put the whole dstt folder with every language into root of microsd, instead of just ttmenu and sysfile
     
  6. lilyuko
    OP

    Newcomer lilyuko Newbie

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Australia
    ok I managed to get pass the 'menu?' problem, but now it it has a pink background with black lines from top to bottom and the loading picture at the bottom left hand corner. It wont change from this screen [​IMG]
    i have a 2g sd card and I formatted in 'fat'
     
  7. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    What did you do to get past the "Menu?" problem?

    It sounds as though you may have a bad microSD card, or else a bad DSTT. First try using a different microSD card (borrow one from a friend if you don't have one).

    -Bri
     
  8. lilyuko
    OP

    Newcomer lilyuko Newbie

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Australia
    it ended up being a faulty dsst card. I got a new one and it works fine [​IMG] thank u so much for ur help bri!!
     

Share This Page