Psp roms(or emulator) on r4/ace/whatever

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by knite0, Jul 10, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
Jul 10, 2010
  1. knite0
    OP

    Newcomer knite0 Newbie

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    Canada
    So I googled psp and ds together and apparently there's someway to play ds roms on the psp (not interested) so I was wondering if there's a way to do the reverse (so many specific psp games I wanna play, too cheap to buy a psp and have it modded)
     
  2. Yoshimashin

    Member Yoshimashin Penguin Spy

    Joined:
    Aug 17, 2006
    Messages:
    377
    Location:
    Seattle, Washington
    Country:
    United States
    Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeell no.
     
  3. emigre

    Member emigre Has complex motives

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    7,918
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    This reminds me, I need to get my PS3 emulator working on my atari 2600. Cheers.
     
  4. Dimensional

    Member Dimensional GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    464
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    To put it bluntly, there is not possible way to do that.

    The DS, even the DSi, is no where near as powerful as the PSP. It would be like trying to make an old DOS computer play a new 360 game on it. It's just not possible, as the PSP has greater hardware specs than the DS. You'd be better off getting a psp emulator for the PC.
     
  5. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    never. the ds will never emulate psp games.
     
  6. Thoob

    Member Thoob LOLmonade.

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    1,126
    Location:
    Scotland
    Country:
    United Kingdom
    NO.

    There is no way this can, or ever will, happen. If you want to play PSP games, buy a PSP or use an emulator on a PC.
     
  7. Hadrian

    Former Staff Hadrian Better than Craigslist

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,978
    Country:
    United Kingdom
    If TrolleyDave wasn't in the shower right now I'd get him to IP check. Smells of a troll.
     
  8. Berthenk

    Member Berthenk Epitome of Awesomeness

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    1,314
    Country:
    Netherlands
    First thing I thought.
     
  9. connor_walsh

    Member connor_walsh GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    163
    Country:
    United Kingdom
    T am the queen of England and i will give Buckingham palace to anyone that can make this [​IMG]
     
  10. Langin

    Member Langin GBAtemp's kpop addict

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    4,637
    Location:
    The Hague
    Country:
    Netherlands
    There is not even a gba emulator for r4!
     
  11. PeregrinFig

    Member PeregrinFig A miserable little pile of secrets

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    667
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    It doesn't even look like PSP emulators for the PC are that playable, so I doubt it;s even possible to make an UNplayable one for the DS. Plus, you do realize you'd be lucky to fit one PSP ISO on your R4's 2GB microSD.
     
  12. UniqueGeek

    Member UniqueGeek PMD Researcher

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,329
    Country:
    United States
    *facepalm* Why don't you just play a DS game on a Gameboy Advance?
     
  13. alidsl

    Member alidsl I am now a lurker

    Joined:
    May 27, 2009
    Messages:
    2,823
    Location:
    Kanto - Pallet Town
    Country:
    United Kingdom
    I made a PSP emulator for DS the other day, just make sure your flux capicitator is working and download "DS bricker"
     
  14. GreatCrippler

    Member GreatCrippler Greatness Fallen

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    1,141
    Country:
    United States
    The analogies are a bit far off. It would be more like a 360 Emulator on a Ps2... Still completely impossible, but not as far fetched as everyone is going with it. A lot of people aren't aware of the hardware specs on the particular systems. It's not as bad a question as everyone is making it out to be.
     
  15. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    Does that include the Queen's gold-plated Wii? [​IMG]
     
  16. Thoob

    Member Thoob LOLmonade.

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    1,126
    Location:
    Scotland
    Country:
    United Kingdom
    O noes dont wurry about tht i hav teh R4 SDHC III Upgrade Advance Ultra with a 8g sd card so it shood fit. WAIT maybe if i just rename the .iso to .nds?! omg im such a jeenyus! ill prove u all rong!
     
  17. CamulaHikari

    Member CamulaHikari Kami Kurai

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    715
    Location:
    The Chocolate Factory~<3
    Country:
    Netherlands
    Omg, that made me laugh so hard~! It made me spill my chocolate milk~! -damn now to get the brown smudges out of my white shirt xD-
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page