PSP-1001 stuck on 5.50 GEN-D

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by QuantumFluxx, Apr 8, 2011.

Apr 8, 2011
  1. QuantumFluxx
    OP

    Member QuantumFluxx GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    121
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    So I have a PSP-1001 that I haven't used in over a year, which is currently running 5.50 GEN-D firmware, which I assume to be GEN-D1, since I am unable to install Prome-4 without GEN-D3. Problem is, when I attempt to upgrade to GEN-D3, I run into problems. Using the eboot itself for D3 installation, all that happens is my screen goes black and stays off until I power cycle.

    When I attempt to use Hellcat's Recovery Flasher, I run into problems as well, the first error I get is as I start the program, I get this error screen:

    [​IMG]

    When I attempt to install GEN-D3 itself, I get this error:

    [​IMG]

    Now I know that the easiest solution is to use a Pandora battery, however my Pandora battery has naturally died in the year it hasn't been used, it won't charge up despite using various methods to try and get it to do so, when I put the battery in while the system is on and connected to AC adapter, it doesn't show a battery as existing in Battery Information, so I assume this to mean the battery is 100% garbage, and I've ordered another one from dx but I would like to know if there's anything that I can do to try and get my firmware moving in some direction.

    Anyone have any ideas?

    Thanks in advance.
     
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    You did install hellcat's completely, with all the files that came with it, right?
     
  3. shadowkillerdrag

    Member shadowkillerdrag GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2007
    Messages:
    171
    Country:
    United States
    err try updating to gen d2 then d3 then prom?
    that might work
     
  4. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Have you tried using the XGEN Updater rather than Recovery Flasher? This seems to be a GEN firmware issue with phat PSP's.
     
  5. Jolan

    Member Jolan Unlimited Bear Works

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    1,384
    Location:
    Netherlands, currently
    Country:
    Bulgaria
    You could also try OFW up to 6.35, then use 6.35 PRO-Whatever to run hellcat.
     

Share This Page