1. 000al000

    OP 000al000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Ukraine
    I bought PS4 Fat with version on firwmare 5.00 (seller cheated me).

    I try a lot of expolit without no success.

    May be somebody help me: is exploit for 5.00? if it is can i upgrade it to higher version?
     
  2. Rasa39

    Rasa39 Pervert Deluxe
    Member

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    377
    Country:
    United Kingdom
    Cheated you how, because of the firmware version, or for the lack of BD drive?
    That firmware is exploitable so if I'm not mistaken you should be able to get a payload running even without being able to update.
    Are you trying all of the 5.05 or 6.72 exploits? Because depending on what payloads you are trying then they won't work as you would need those exact fw versions to run them.

    Have you tried running the exploit from "https://cthugha.exploit.menu/" on your ps4, then click the "PS4 (4.55-5.07)" menu and launch the "HEN" payload.
    I'm no expert but your console should be able to launch hen from that menu. You can probably then update to 5.05 after enabling hen by using homebrew but not sure.

    If you can enable hen that way then just check the tutorial section for how to do all the other stuff.
     
  3. 000al000

    OP 000al000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Ukraine
    Thank you for answer and sorry for my bed English, it's not my native language.

    I already try cthugha.exploit.menu. When i click HEN first time - i've got "memory error", after second - simply nothing, cursor is rolling, and nothing happend (i waited about 5 minutes). I try a couple of times with no success.

    Second i try ps4-exploit-host (with local PC) - no success.

    When i try x-project (with local pc), i see "strange" status on the page of exploit that console need rebooted, i reboot it a couple of times, but alredy had this status. When i try HEN i had message that scrips is stopped or somethin like this.
     
  4. mschumacher69

    mschumacher69 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Messages:
    310
    Country:
    000al000 and KiiWii like this.
  5. KiiWii

    KiiWii Reporter
    Reviewer

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    12,570
    Country:
    United Kingdom
    X-Project is not made for 5.00.

    You need to use AlAzifs payload that work for 4.55-5.07.

    DEBC01C6-1ED9-47A1-B952-04C60247505E.jpeg
     
    Last edited by KiiWii, Sep 5, 2020
  6. 000al000

    OP 000al000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Ukraine
    I try this but got "invalid syscal" when try to load page
     
  7. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    18,986
    Country:
    United States
    I was thinking something was wrong with my bd drive when I activated an old account. no game would work. the two games I had crashed. I should've jotted down the error code and looked it up. anyway, tales of zestiria would crash immediately and star ocean would get to loading, then crash with error codes. reverting back to my new activated account fixed it. I had thought that the install tiles from a retail disc were also tied to account id, but it still err'd when I deleted the title and reinstalled it by inserting the disc. no problems now, but I need to revert back to my old account for my best star ocean save among others. I was thinking about making some tutorials. @KiiWii , love you man, but it's now even easier to mount saves and activate profiles than your tutorials suggest. you don't even have to start a game to mount saves. I wouldn't have been able to anyway due to that error. ;)
     
    KiiWii likes this.
  8. 000al000

    OP 000al000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Ukraine
    I already try this (ithaqua): first time i've got "not enough free system memory" and after than if i try click hen - only rollng cursor. If i close browser and open it again - another one change to click.
     
  9. KiiWii

    KiiWii Reporter
    Reviewer

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    12,570
    Country:
    United Kingdom
    If you get error, reboot PlayStation, start again.
     
  10. 000al000

    OP 000al000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Ukraine
    I reboot it more that 10 times.

    Before all using exploit i have a message about certificate, i click for ignore


    When i try cthuga otithaqua (with web browser) - only one no memory and second time rolling cursor. Only reboot help me to try another chance

    I already try to clear cookies and web data.

    I try leeful - same result - more that 30 times no enough memory.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I try reboot more that 10 times - same result.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    After one of reboot ithaqua will give not enough memory after each click, so i try about 50 times, but without no success

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I hade wrong date on my console, i iix it and no other certificate error in web...
     
  11. KiiWii

    KiiWii Reporter
    Reviewer

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    12,570
    Country:
    United Kingdom
    Pretty sure Leefuls hosts were for 4.74 and 5.05 and his latest 6.72, so they won’t work on 5.00.

    Clear cookies & data, delete bookmarks & history, close browser. Remove usb devices. Reboot console. Use AlAzifs dns, cache, reboot > restart, click 4.xx-5.07, Try hen.

    If you get an error, repeat these steps to ensure you’re starting from scratch.

    Yes, correct system time might be a factor.
     
    000al000 likes this.
  12. Leeful

    Leeful GBAtemp Member
    Developer

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    1,582
    Country:
    United Kingdom
    000al000 and KiiWii like this.
  13. KiiWii

    KiiWii Reporter
    Reviewer

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    12,570
    Country:
    United Kingdom
    Oof yes you just reminded me that there was a bricking bug in 5.00 if you try to update it without a BD it will brick.

    Edit:

    IF THE BD IS BROKEN & YOU ARE UNABLE TO UPDATE YOU WILL SEE "E-801809A8" ERROR. (5.00 USERS WILL BRICK TRYING TO UPDATE)
     
    Leeful likes this.
  14. 000al000

    OP 000al000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Ukraine
    My bd is missing.
    No chance?
    No hen no update?
    Console is not usable?
    As i understand i cant buy bd rom because on fat there is secret link with motherboard.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I already try ithaqua full cycle 3 times with no success :(
     
  15. ItsmeAJ

    ItsmeAJ GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 6, 2016
    Messages:
    170
    Country:
    as I have watched video somewhere, people can replace bluray drive without doing anything else (like remarry the drive to board which is not possible atm) if Ps4 is 1200 model.

    if your ps4 is 1200 model, you should have a look at bluray drive replacement, they are currently ~ $40 on aliexpress
     
  16. 000al000

    OP 000al000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Ukraine
    My model is CUH-1115A :(
     
  17. 000al000

    OP 000al000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Ukraine
    i found that tweet so exploit must work on 5.00 ...
     
  18. 000al000

    OP 000al000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Ukraine
    May be somebody have any idea?
     
    Last edited by 000al000, Sep 9, 2020
  19. OsirisX

    OsirisX Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 14, 2019
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    Last edited by OsirisX, Sep 10, 2020
    KiiWii and 000al000 like this.
  20. 000al000

    OP 000al000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Ukraine
    Thank you. But i cant understand what i can do with it.
    Should i try compile Orbital Dumber? And what next?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - driveless, drive),