PS2 SCPH-70012 & Castlevania SOTN

Discussion in 'Sony PlayStation 1 & 2' started by pilladoll, Dec 19, 2012.

Dec 19, 2012
  1. pilladoll
    OP

    Member pilladoll GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Messages:
    133
    Location:
    Somewhere in cyberspace
    Country:
    Mexico
    My old PS2 Phat died a month ago. My brother gave me his PS2 Slim(Console SCPH-70012, Driver 1.11). But when I tried to play Castlevania Symphony of the Night, Greatest Hits Edition something weird happens. When I put it in the console the disc will load, the Playstation screen with display, play the jingle and then stay there forever, never loading the game itself. When I go to browser it shows a Playstion disc and I can either press X to enter the game (and I get the above mentioned frozen screen) or press triangle to play it as a CD (a Hidden track). My PS2 plays the hidden audio track but it won't boot the game. Any suggestions?

    Thanks so much!
     
  2. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    Is it one of those blue disc? cause i've heard some slims might not play those or atleast thats what I heard...
     
  3. Yoshimashin

    Member Yoshimashin Penguin Spy

    Joined:
    Aug 17, 2006
    Messages:
    378
    Location:
    Seattle, Washington
    Country:
    United States
    It's a PSOne game.

    But yeah, your laser may not be picking up CDs correctly. Try another PSOne or PS2 CD game and see if that works.
     
  4. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    My bad I thought it was a ps2 game...
     
  5. GamerzHell9137

    Member GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    3,709
    Country:
    Bosnia and Herzegovina
    I think there are 2 modes to load PSX games on a PS2.
    Go to the PS2 settings and change them(to FAST)
     
  6. pilladoll
    OP

    Member pilladoll GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Messages:
    133
    Location:
    Somewhere in cyberspace
    Country:
    Mexico
    we tried other psone and ps2 games and they work fine. Only this game have problems. Changed to fast but got same error.
     
  7. GamerzHell9137

    Member GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    3,709
    Country:
    Bosnia and Herzegovina
    It seems there is not fix for that.
    The only thing is to try using Texture Smoothing/Fast Loading but that didn't help.
     

Share This Page