PS2 Classics cracked: Convert your PS2 ISOs for play on 4.xx CFW PS3s

Discussion in 'User Submitted News' started by FireEmblemGuy, Mar 21, 2013.

  1. FireEmblemGuy
    OP

    Member FireEmblemGuy Finally hit 1000 posts

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    2,275
    Location:
    Michigan, USA
    Country:
    United States

    A few days ago PS3 hacker Flatz dumped everything he'd been able to decrypt about PS2 Classics for the rest of the scene to take a look at, citing a lack of free time to work on it any further. Just days later, the folks over at PS3hax.net have come up with a guide for getting PS2 ISOs set up in conjunction with a PS2 Classics template package for playability on any PS3 running a 4.20 or higher CFW, fat or slim.

    Obviously compatibility's not going to be perfect (it probably won't work with multi-disc games, either), and I don't currently have a system I can test with, but even the basic premise is a huge step forward from what's been available for non-backwards-compatible models.

    [​IMG] Source
    [​IMG]WIP Compatibility List

    I apologize if this has already been posted, or if some of the info is wrong. Truth of the matter is I saw the news and kind of skimmed the rest, partly out of excitement and partly out of knowledge that it'd mostly be useless to me until I got my hands on another hackable system.
     


  2. DJPlace

    Member DJPlace P!ssed OFF Pyscho of GBA!!

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    4,486
    Country:
    United States
    I so need to find a ps3 firmware 3.55... otherwise this is a nice find.
     
  3. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    So this works for hackable non-BC PS3s as well?
     
  4. Devin

    Member Devin "Local Hardware Wizard"

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    5,701
    Location:
    The Nexus
    Country:
    United States
    Yep, I can play PS3 Classics on my Slim just fine. Pretty awesome they cracked it, if that glitch chip for the PS3 comes out it'll be sweet.
     
  5. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,382
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    All I can say is props to hackers. Sure it's a tedious process, but so much for the PS3 not being backwards compatible.
     
  6. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    Cool.

    Still saving up for an E3 and this nice 120GB slim
     
  7. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Reminds me of the PSP situation, using a wrapper for PSX games.
     
    Foxi4 likes this.
  8. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    4.2 and above? What if you're kicking it old school on kmeaw?
     
    totalnoob617 likes this.
  9. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,382
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    Dang, firmware version probably wouldn't work with the PS2 ISO launcher.
     
  10. totalnoob617

    Banned totalnoob617 Banned

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    785
    Country:
    United States
    would it be possible for someone to design a tool that would combine the iso or iso.bin.end with the ps2 launcher
    kinda like putting a nes rom through nesterds and getting out a nds file
     
  11. Prior22

    Member Prior22 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    499
    Country:
    United States
    Anyone try Vice City or GTA 3?
     
  12. Qtis

    Member Qtis Grey Knight Inquisitor

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    3,762
    Location:
    The Forge
    Country:
    Antarctica
    Hopefully they get better compatibility for this (not to mention an option to install CFW on newer consoles) :P
     
  13. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,736
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    Yup, it's POPs 2.0. Eventually compatibility will improve once the software is ripped from more titles, surely. :D
     
  14. Rizsparky

    Member Rizsparky Saiyan Prince

    Joined:
    Aug 13, 2007
    Messages:
    1,479
    Location:
    The Future
    Country:
    United Kingdom
    They've pacthed this up real quick!

    1000th post! :hrth:
     
  15. BORTZ

    Global Moderator BORTZ wtf, nintendo

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    10,652
    Country:
    United States
    I got real excited till I saw this was for PS3s.
     
    EZ-Megaman likes this.
  16. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    ... what else?
     
  17. BORTZ

    Global Moderator BORTZ wtf, nintendo

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    10,652
    Country:
    United States
    PSVita :(
     
    EZ-Megaman likes this.
  18. stanleyopar2000

    Member stanleyopar2000 The Official GBATEMP Thread Killer. No Mercy.

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    3,931
    Country:
    United States
    I just got a BC unit. Plays my PS2 and Ps1 game perfectly.

    Never would settle for less.
     
  19. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,177
    Country:
    United Kingdom
    Update to 4.30.2 REBUG REX :P

    3.55 doesnt contain the correct PS2 emu files.

    You have to update to enjoy this, there really is no reason not to.
     
  20. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,382
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    But how do you install the Multiman or whatever it is to launch the homebrew? That isn't made clear.
     

Share This Page