Problems with Rock Band 3 and Wii Sports Resort

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by MigueelDnd, Dec 31, 2010.

Dec 31, 2010
  1. MigueelDnd
    OP

    Member MigueelDnd GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    402
    Location:
    Yes
    Country:
    United States
    Hi everyone. I've got this problem here...
    I installed cIOS 222, 223 and 224 with the installer v5.1 on my Wii
    I used base 38 for 222, 37 for 223 and 57 for 224
    I tried running it them on Wiiflow (using cIOS 222, because when I use 249 rev 17/20/21 doesn't recognize my HDD) and these were my results:
    - Rock Band 3 loads perfectly but it doesn't detect my Rock Band 2 USB instruments
    - Wii Sports Resort either gives me a black screen or sends me back to the Wii menu

    What can I do in either situation? Thanks for your help, and have a happy new year (:
     
  2. Dark^'^Knigh

    Member Dark^'^Knigh GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    1,043
    Location:
    Paradise
    Country:
    Australia
    GOOGLE is your friend for an instantaneous result. If that fails, or you're in no rush whatsoever, use forums (such as this) [​IMG]

    (1) Wii Resort initial loading issue:
    "Started up Wiiflow, had error 002 fix ON on both wiiflow and the settings for the individual game. Now, this is where mine differs a little. Under the game settings, I thing page 1/3, I changed the DOL from main.dol to player.dol. Once I made sure those 3 options were on (error 002 fix on both wiiflow and game settings, plus the dol change) the game worked.

    I watched the video about wiimotion installation, pressed A, it restarts to system menu, start wiiflow again, and change DOL back to main.dol from and the game should work fine everytime from then on."

    (2) Usage of Instruments with ALL GH & RB versions:
    -Link to Warez Site Removed, although the Guide was legit-
     
  3. Porobu

    Member Porobu Gbatemps Shiny Latias

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,042
    Country:
    Spain
    You need a base 56 cios for both games. cIOSX [56] rev 20b works for me in cfg and in wiiflow
     
  4. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,542
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Wii sports resort works with every base, and music games are working best with cIOS223 v4 base IOS38 merged IOS37, get the installer here:
    http://filetrip.net/file.php?id=8367
     
  5. MigueelDnd
    OP

    Member MigueelDnd GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    402
    Location:
    Yes
    Country:
    United States
    I had v5.1, soI'll install v4. But, how do you merge the IOS? I can just choose 1 base... do I need to do something before copying them on the SD? Thanks.
     
  6. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,542
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    In v4 you can merge the IOS bases, you will see it. Do you have wifi? Then you don`t need to copy something on your sd card.
     
  7. MigueelDnd
    OP

    Member MigueelDnd GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    402
    Location:
    Yes
    Country:
    United States
    So...
    for cIOS 222 what should I merge?
    for cIOS 223 I'll merge IOS38 and IOS37

    Also, should I install cIOS 224? And what should I merge?

    Thanks a lot and have a happy new year! (:
     
  8. fred bloggs

    Newcomer fred bloggs Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    United Kingdom
  9. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,542
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    You don't need to install cIOS222, only 223. 224 is not avaitable in the v4 installer.
    Happy new year!
     
  10. MigueelDnd
    OP

    Member MigueelDnd GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    402
    Location:
    Yes
    Country:
    United States
    Apparently everything went just fine... the first time I tried it after succesfully installing the cIOS I got a high-pitched noise; but then I restarted and ran the game again, and it went smoothly. Then I just had to hit my drum set for it to be detected.
    Thanks a lot! I'll test later with Lego Rock Band and Guitar Hero 3... Thanks again! Have a happy new year! (:
     
  11. Dark^'^Knigh

    Member Dark^'^Knigh GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    1,043
    Location:
    Paradise
    Country:
    Australia
    WHOOPS!! Honestly didn't realise that! I didn't even check the site's content, just followed the link to the guide. ....and I was gonna cut & paste the relevant info, but got lazy. Luckily for me, Mods understood it that way too [​IMG]
    I followed the guide I quoted to get Sports Resort to work on mine. Anyway, sounds like you've got it sorted.
     

Share This Page