Problems with playing games

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Sahduk, Jun 20, 2009.

Jun 20, 2009

Problems with playing games by Sahduk at 12:20 PM (776 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Sahduk
    OP

    Member Sahduk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    242
    Location:
    UK
    Country:
    United States
    Ok for some reason im getting disk read errors for all my games, im using gamma and cIOCORP and I have rev8 installed.
    Most of my games are originals and they have problems being played, I examined the disk and they have 0 scrathes but yet my wii is unable to read the disks, wtf O_O

    Does anyone know whats going on? All my games are kept safe, some have minor scratches, but there nothing big. Iv never had this problem until recently.
     
  2. Riicky

    Member Riicky GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    607
    Location:
    Reading,Pennsylvania
    Country:
    United States
    sounds like your drive is shot
     
  3. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Sounds logical. Is the same with any DVD? Backups as well?
     
  4. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    Yeah, my advice is try a backup, see if that loads.

    To me it does sound like your drive is dying/dead.
     
  5. Sahduk
    OP

    Member Sahduk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    242
    Location:
    UK
    Country:
    United States
    well nearly all my backups works except from disaster day of crisis, and bully but every other game works fine, apart from the original games. The orginal ones crash maybe around 15 mins after I start playing, if they dont crash there then they crash at the start. Its mainly the originals that Im having problems with.
     
  6. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    This is something to work with;

    At first consider updating cIOS to rev10 (you can also use the latest, but for now I recommend it).
    Afterwards you should look for CIOSCORP v2 and install it right over your first one (no matter, if you are already using v2). If everything goes right there you should not have any problems.

    I expect that you're encountering those hangs because of a bad CIOSCORP installation. If this also doesn't work you may want to reinstall non-CIOSCORP IOS — you can get them of a DVD Image of a game.
     
  7. Sahduk
    OP

    Member Sahduk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    242
    Location:
    UK
    Country:
    United States
    Ok so I have the rev 10 but it came as a .dol file what do I do with it? (Sorry I really have forgotten) I have the IOS36-64-v1042.wad on the root of sd card so what do I do with the .dol should I place it in my root folder aswell O_O

    .......I should of also mentioned its a 3.2e aswell [​IMG]

    Ok so I updated to rev10, and I tried to play super smash bros brawl on the disk channel but it wouldnt recognise, so I tried on gamma and it started to flash then I got 3 diffrent error messages.

    Im going to try cIOSCORP2 now........
     
  8. Sahduk
    OP

    Member Sahduk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    242
    Location:
    UK
    Country:
    United States
    *bump*


    sorry but I cant find cIOSCORP v2 any where O_O

    could someone send me a link and a tutorial pleaseee [​IMG]
     
  9. WiiBlaster

    Member WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,189
    Country:
    United States
    Just run your backups through the Backup Loader, and remove cioscorp all together. and if you continue to have problems, then it might have something to do with your Drive, Then if you want you could switch to the USb Loader or get a new dvd drive.
     
  10. Sahduk
    OP

    Member Sahduk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    242
    Location:
    UK
    Country:
    United States
    How do I remove it?
     
  11. Sahduk
    OP

    Member Sahduk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    242
    Location:
    UK
    Country:
    United States
    Ok so I think I found a torrent of ciosCORP v2 it had about 21 .wad files I installed them all but still the games arnt being recognised through the disk channel.

    I think I should unstall the gamma and cioscorp and reinstall them, I not really sure how I should uninstall ciocorp though O_O
     

Share This Page