Problems with GBA-roms on DS

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by CloudsNow, Jun 17, 2007.

Jun 17, 2007

Problems with GBA-roms on DS by CloudsNow at 4:48 PM (1,209 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. CloudsNow
    OP

    Newcomer CloudsNow Newbie

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    Sweden
    I was just wanderin' how to get rid of this annoying GBA Loader-"background"? Instead I want to play GBA games in full screen of course... and yes i'm one of these noobs:)

    And also NES-classic Zelda (1) for GBA just says "Gamepak error" when loading the file. Any suggestions?

    /Andreas
     
  2. Sinkhead

    Former Staff Sinkhead yay p1ngpong.

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    3,692
    Location:
    Across the pond
    Country:
    United Kingdom
    You can't play GBA in full screen. To get rid of the background just go into the '_SYSTEM_' folder and delete 'gba_frame.bmp' (I think its called that)

    - Sam
     
  3. CloudsNow
    OP

    Newcomer CloudsNow Newbie

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    Sweden
    Thanks for the info.

    Another question: is there any meaning to use PSRAM instead of NOR?
    Seems like many people had problems with saved files when playing in PSRAM...
    For example when I for the first time play Minish cap it says "Save file corrupted" in the beginning, and that's even before I've ever saved in that game. What is wrong?
     
  4. iwakura

    Member iwakura HHNNNNNNGGGG

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    1,161
    Location:
    California
    Country:
    United States
    I haven't had any save file problems, so I can't answer your question, but just so you know, deleting the gbaframe.bmp will look horrible and give you eye-seizures [​IMG]
     
  5. go185

    Member go185 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 18, 2006
    Messages:
    230
    Country:
    The NES Classic packs have some kind of protection on them, look for a IPS patch that fixes this.

    Advanscene has it, its GBA rom #1494
     
  6. Sinkhead

    Former Staff Sinkhead yay p1ngpong.

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    3,692
    Location:
    Across the pond
    Country:
    United Kingdom
    PSRAM makes the game load onto the 3 in 1 faster

    - Sam
     
  7. foobar

    Newcomer foobar Member

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    20
    Country:
    Right, but it is reset if you turn off your DS. My understanding is that with the NOR flash on the 3 in 1, once you load a game it stays there even if you power off. So you can just keep a game on there and start using it as soon as you power on.
     
  8. Mewgia

    Member Mewgia drifter

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Messages:
    2,161
    Location:
    Boston, MA
    Country:
    United States
    foobar, that is correct.
     

Share This Page