Problems with Classic Controller

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by Teleka, Jul 31, 2009.

Jul 31, 2009
  1. Teleka
    OP

    Newcomer Teleka Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Hy!
    I have a really bad problem with my Classic Controller, because it doesn't work in Snes9GX and VBAGX.
    When I have the controller plugged in before I start Snes, then the hand moves very jerky and not normal. I read sth that you then have to unplug and plug the controller again. Well then the hand moves smooth, but the controller still doesn't work.
    In HBC the same problem.
    Do you have any solution for this problem? I would be really thankful!


    PS:
    Snes9GX v. 4.09
    HBC 1.0.3
    FW 3.2
    cIOS rev 14

    Thanks for your help! [​IMG]
     
  2. beegee7730

    Banned beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    1,693
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Is it official or 3rd party?
     
  3. beegee7730

    Banned beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    1,693
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    (I swore I only pressed submit once...)
     
  4. Teleka
    OP

    Newcomer Teleka Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Bought by amazon, so it I think it is an official one. ^^
     
  5. raptir

    Member raptir GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    That's exactly what happened when I tried using a third-party controller. It sounds like that's what you have.
     
  6. Inferior_Design

    Member Inferior_Design GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Messages:
    118
    Location:
    probably at work
    Country:
    United States
    Try syncing your wiimote without the classic controller plugged in.
     
  7. Retrievil

    Member Retrievil GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    360
    Location:
    Vancouver
    Country:
    Canada
    Has to be an issue with your particular controller, because my 2 Classics work perfectly in those 2 emulators.

    Did you buy it directly from Amazon or was it an Amazon Reseller. Sounds like you either have a fake or it's gone tits up. Does it work with VC wads?
     
  8. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    Check that the control sticks have returned to their original place before synching them.
     

Share This Page