Problems with 645 and 777 Star trek tactical assault US and EU

Discussion in 'M3 Adapter' started by jhnsmth1, Oct 24, 2009.

  1. jhnsmth1
    OP

    Newcomer jhnsmth1 Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Just got an M3i Zero upgraded to latest firmware running with latest Sakura & Touchpod.
    Did a search on the forum before posting and confirmed the problem with 777 freezing on loading.
    According to the post 645 instead should work fine.
    In my case 777 freezees on loading (both Sakura and Touchpod) but also 645 always freeze when trying to save or delete the save data (Sakura and Touchpod).
    Can anyone confirm this and maybe suggest a workaround?
     
  2. jhnsmth1
    OP

    Newcomer jhnsmth1 Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Update: to rule out possible incompatibility with my Adata 8GB Turbo (class 6) SDHC I tested 645 on a Supercard DSOne using the Adata SDHC and it plays just fine saving and loading with no problems.
    So it seems this is definitively a problem with the M3i Zero software but still it would be great to know if someone else is also having this issue. I know 645 is very old but it is annoying to have to use my DSOne to play it.
     
  3. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Have you tried turning the RTS/Softreset off?
     
  4. jhnsmth1
    OP

    Newcomer jhnsmth1 Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks for the answer,
    RTS and soft reset are disabled,default settings were not changed and there are no .opt and .cht files associated to the 645 ROM, just the .nds and the .sav file that is created on first run in the root folder of the Micro SD.
     
  5. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Tested this game many times before didn't seem to have any issue. Nonetheless tested 0777 again loaded fine started a new game and haven't encounter any freezing. Perhaps check if they are indeed clean dumps. Or try using another Microsd.
     
  6. vergilite

    Member vergilite GBATemps Regular Clown

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    737
    Location:
    Liv-Liv-Liverpool YEAH!
    Country:
    United Kingdom
    whoa whoa whoa, DUDE!.............star trek is gay!
     
  7. jhnsmth1
    OP

    Newcomer jhnsmth1 Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks for taking the time to test it again.
    I tried an old Kingston 2GB made in Taiwan (the slow ones) and was able to save and load with no problems.
    Still no luck with the Adata which freezes as soon as I try to save.
    I even found a way to make it crash without the need to complete a mission to save.
    It is sufficient to start a new campaign select federation and then trying to erase data, after confirming it always crashes.
    However the Supercard load and save correctly even on the Adata.
    While testing I found another ROM that completely fails to load even on the Kingston : it is 0349 - Ultimate Spider-Man (I), it freezes on the screen showing game patch 4.5.
    The Supercards loads 0349 from the Adata and the Kingston.
    Another bad surprise, the M3i Zero drains the battery in only 40 minutes opposed to 2 hours with the Supercard.
    Maybe I got a defective M3i Zero ?
     
  8. BlitX

    Newcomer BlitX Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    I had the same problem with 645 any time it tried to save, using a m3 real and 4gb kingston. Even if I try and change the volume levels and hit back it freezes. I wonder if the problem is only when it tries to write and initial save, or any time the game accesses the save file.

    jhnsth1: If you copy the save from the 2gb kingston (after completing the 1st mission) to one of the micro sds that wasn't working, can you load a game or does it crash too?
     
  9. BlitX

    Newcomer BlitX Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    I tried 645 with a 256mb sandisk microsd card and it froze up too. 777 won't even boot for me (black screen on load).
     

Share This Page