Problem with USH hub

Discussion in 'Wii - Hacking' started by OriginalHamster, Sep 24, 2011.

Sep 24, 2011

Problem with USH hub by OriginalHamster at 1:39 AM (432 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,293
    Country:
    Chile
    Hi guys
    I have an USB hub with 4 outputs, I have this hub connected to the port1, since port0 is dedicated to my HDD, the problem is that WiiSpeak has very strange behavor, it doesn't work correctly.

    I tried to connect the hub to port0, then connect my HDD to it, but it doesn't recognize the HDD.

    I need connect my keyboard sometimes, so extra ports come at handy for me.

    Some hints? Do I need update some IOS, or search for other kind of hub?
     
  2. PsyBlade

    Member PsyBlade Snake Charmer

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    cIOS' don't support usb loading through a hub.
    But the other port should support it when using the right base IOS'.
    57,37 or 58 iirc.
     
  3. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,293
    Country:
    Chile
    Do I need modify the IOS responsible for WiiSpeak? With what base?
     
  4. PsyBlade

    Member PsyBlade Snake Charmer

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    There is no IOS responsible for Wiispeak.
    The Wii only runs one IOS at a time.
    Usally selected by the user in the loader.
    That IOS will need to support Wiispeak but I don't know which bases do.
    Try the ones I suggested.

    Does it work without the hub?
    It should make no difference afaik.
     
  5. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,293
    Country:
    Chile
    Yes, WiiSpeak works flawlessly without the hub, with the hub however it record the voices ultra fast, the recorded voices sound like a big hipcup.
     
  6. PsyBlade

    Member PsyBlade Snake Charmer

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    Then I don't think its the IOS.
    To be sure use a retail disk from sysmenu to test it.
    Unless that works I blame the hub.
    Maybe try some other ones (eg from friends/family).
     

Share This Page