Problem With SSBB

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by Yoshimato, Mar 22, 2008.

Mar 22, 2008

Problem With SSBB by Yoshimato at 6:24 PM (3,121 Views / 0 Likes) 20 replies

  1. Yoshimato
    OP

    Newcomer Yoshimato Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    Hi everyone,

    I recently downloaded Super Smash Brothers Brawl, i used this tutorial to burn it on a single layer disc, also regionfrii'd it (To make it PAL), Brickblocked it, and burned it on a DVD-R. The game loads, but when i choose Begin, i get a black screen...And nothing happens. The connection gets lost with the wiimote and thats it. I also waited for a really long time, still nothing. I tried setting it to 60hz, 50hz , i tried changing the screen type (Widesreen), i treid setting the syste language to english but it is still the same! Can someone help me?

    P.S. Oh, i have an Argon 1.8. and Wii firmware is 3.2E

    P.S.S. Can Someone PLEASE help me? [​IMG]
     


  2. MarMite

    Newcomer MarMite Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    16
    Country:
    Sweden
    i have the same problem i have wii firmawre 3.2E
    pal wii and its 50 hertz and i have wiikey latest firmware still black any ideas?
    i burned it with dvd9 with layerbreak and a good dl disc

    and i downloaded the hug 7.8 gig iso or what it was ^^
    on a verbatim dvd-r dl disc
     
  3. thomaspajamas

    Member thomaspajamas GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    180
    Country:
    United States
    hmmm, sorry im not sure what the problem could be.

    But on a side note, my roomate is also about to have a problem with Brawl because I burned a copy of Catz 2 and labled it "brawl" and left it near the wii.
     
  4. Mr.kuchinawa

    Newcomer Mr.kuchinawa Advanced Member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    66
    Location:
    Oslo
    Country:
    Norway
    Had the same problem, fixed it by applying a patch called Super.Smash.Bros.Brawl.WII.NTSC.TO.PAL.UPDATES.REMOVED.PPF.PATCH

    You'll find it on piratebay. I think it will only work with the wiizard DVD9 version though.. Let me know if it helped.
     
  5. MarMite

    Newcomer MarMite Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    16
    Country:
    Sweden
    dident work for me :_/
    I have the big iso for the dl
    i have hard tim finding a guide that i can use that version from wizard and burn it on a dvd dl
     
  6. Mr.kuchinawa

    Newcomer Mr.kuchinawa Advanced Member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    66
    Location:
    Oslo
    Country:
    Norway
    Did you get a successful confirmation when you patched?
     
  7. Yoshimato
    OP

    Newcomer Yoshimato Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    I'm going to try it tomorrow, thanks. I hope this finally works! [​IMG]
     
  8. Yoshimato
    OP

    Newcomer Yoshimato Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    It doesn't work.. [​IMG] This time, when i click the disc channel, i get a black screen, wich tells me to remove the disc and turn my Wii off. When i don't remove it and reset the Wii it says that data is damaged.....Someone Please help me i am dying to play Brawl! Isn't there another moethod of solving this?
     
  9. Mr.kuchinawa

    Newcomer Mr.kuchinawa Advanced Member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    66
    Location:
    Oslo
    Country:
    Norway
    Hm.. well I presume you are burning with the latest IMGburn.. Have you gone to
    tools--> settings--> write and layer break for DL media to 2084960 ?

    That, and the patch I mentioned is what I did... Oh, and I have a quality DL DVD burned at 2,4x...

    And about the patching.. just use the program that follows with the patch. Really easy.
     
  10. Yoshimato
    OP

    Newcomer Yoshimato Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    I did the patch with the program. i'm not stupid. also, i am talking about a SINGLE Layer DVD5 Version. Not the double layer version.
     
  11. Mr.kuchinawa

    Newcomer Mr.kuchinawa Advanced Member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    66
    Location:
    Oslo
    Country:
    Norway
    I quote myself:

    "I think it will only work with the wiizard DVD9 version though.. Let me know if it helped."

    It even says so in the patch description.. Now you said that you're not stupid..?
     
  12. Yoshimato
    OP

    Newcomer Yoshimato Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    "And about the patching.. just use the program that follows with the patch. Really easy." Like i applied the patch wrong, and i did confirm that i didn't work.
    Whatever.
    Anyone have al solution yet? [​IMG]
     
  13. Shuny

    Member Shuny I'm in yr forum, reading yr postz

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    1,019
    Location:
    Somewhere in the world
    Country:
    France
    Don't use brickblock and regionfriii and use freeloader.
     
  14. Yoshimato
    OP

    Newcomer Yoshimato Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    DAMN! Now i have to do the patching again [​IMG] 118 files jeez. Anything for Brawl! XD
     
  15. MarMite

    Newcomer MarMite Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    16
    Country:
    Sweden
    Info
    Wii - Pal[*]Wii Ver - Ver. 3.2E[*]Wiilkey - Ver 1.9gUppdate on my problem
    So i downloaded the dvd5 version made by Wiizard
    and the Freeloader
    and when i use the freeloader and pop in my brawl same thing black screen no uppdate thingi and my wiimote dies
     
  16. noisound

    Member noisound GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 23, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    Antarctica
    you dont do wiifiend's initial fix anymore. the first post has been updated with an easier patch by vv_ and abc99. check your link again in post #1 or here

    How to create dvd5 SSBB NTSC-USA with fully playable SS emissary
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=780...0brawl&st=0

    if you only want to use vv_'s fst.bin fix i dont know how to do it with abc99's patcher. i used trucha which i already set up days before and put it in that way
     
  17. Yoshimato
    OP

    Newcomer Yoshimato Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    How do you apply the patch and with wich program? I have read the readme file but i don't understand!
     
  18. noisound

    Member noisound GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 23, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    Antarctica
    the patch by abc99 was made with xdelta, it doesnt have a user interface but rather the dos looking command line
    it automates the scrubbing without wiiscrubber and vv_'s fst.bin movie fix patch, without wiiscrubber and trucha

    since you use wiiscrubber and trucha, it will be easier if you followed these steps

    How to create dvd5 SSBB NTSC-USA with fully playable SS emissary, page 13
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=780...t&p=1028665


    if you didnt use wiiscrubber and trucha, i try to explain with a bit more detail on how to use abc99's patcher

    How to create dvd5 SSBB NTSC-USA with fully playable SS emissary, page 22
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=780...t&p=1055765
     
  19. Yoshimato
    OP

    Newcomer Yoshimato Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    So what i basically do is :

    1. Srub the ISO
    2. Apply the patch with Trucha Signer
    3. Burn
    4. Freeloader
    5. Play?

    If this is the correct method i will do it [​IMG]
     
  20. noisound

    Member noisound GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 23, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    Antarctica
    something must have kept you busy because you are interested but i dont know how you keep pushing back burning off ssbb, lol..

    im not sure if freeloader by it self will work. see here actually for a new ssbb dvd5 pal guide. it has extra steps on regionfrii, remove 001 error, and update fix. just follow his guide all the issues are taken care of and then some

    How to create DVD5 SSBB PAL from NTSC-USA DVD9

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=81383
     

Share This Page