Problem with Passkey2 and DS Lite

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by mikehammerX9, Jun 24, 2006.

Jun 24, 2006
  1. mikehammerX9
    OP

    Member mikehammerX9 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    155
    Country:
    Greece
    Please help me with this problem. When i insert Passkey2 V3 and M3 SDMini adapter into the Lite and turn it on, the health screen appear and then two white screens. What is the problem???

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     


  2. mikehammerX9
    OP

    Member mikehammerX9 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    155
    Country:
    Greece
    Hm, i update my Passkey again to the V3 and now Lite starts with passkey2 inserted. But there is a problem. I can only get into the GBA Mode. How can i start NDS Mode? [​IMG] Please answer to me [​IMG]
     
  3. compi

    Member compi GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    146
    Country:
    Belgium
  4. mikehammerX9
    OP

    Member mikehammerX9 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    155
    Country:
    Greece
    compi, read the second post please. Thank you very much.
     
  5. compi

    Member compi GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    146
    Country:
    Belgium
    Sorry, the post wasn't there when I was typing my post....
    But are you sure your passkey2 is set to passkey 2 and not passkey 1?
    You know what I mean, that little slider on the back of it ?
     
  6. mikehammerX9
    OP

    Member mikehammerX9 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    155
    Country:
    Greece
    Yes, it set to passkey 2. Look, when i inserted Passkey2 V3 and M3SDMini into the Lite and turn it on, it get to the Lite menu (default console menu). Then i choose start gba mode, and the gba mode of M3 starts. But i don't know how to get into the NDS Mode [​IMG]
     
  7. axels2002

    Newcomer axels2002 Newbie

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    Bruce, did you followed the URL, that compi provided ?
    You need to INIT the passkey2 first (start two GBA programs...) and only after that you'll see the NDS mode of M3 [​IMG]
     
  8. Adrian DX

    Newcomer Adrian DX Member

    Joined:
    Mar 31, 2006
    Messages:
    32
    Country:
    Norway
    I set up my PassKey 2 yesterday and I flashed my Lite today.

    Follow compi's link and read steps 11 and up [​IMG]
     
  9. teh_raf3

    Member teh_raf3 Whatever suits you

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    1,992
    Location:
    Belgium, Bruges
    Country:
    Belgium
    I'm having the same problem, and now the fucking link is offline [​IMG] can someone please explain me what to do

    (how to program the passkey2 to boot on my dslite black that is...)
     
  10. axels2002

    Newcomer axels2002 Newbie

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    It's quite easy

    1. Go to M3adaper.com to the download section and get the http://www.ndscard.com/download/PassKey2%20V4.rar [​IMG]
    2. unpack it and copy both .GBA files to SD/CF card !!!without GameManager
    3. put M3 in NDS and boot to GBA mode
    4. start K2_HW04.gba and read [​IMG]
    5. put Passkey2 (check the switch on passkey is in mode 2) into "programming adapter" (special thingy, that was in the same box with passkey [​IMG] )
    6. remove M3 from GBA slot and insert there the "construction" [​IMG] !!! YOU MUST NOT TURN OFF NDS... [​IMG]
    7. press
    8. ....then turn off NDS and remove "thing" and insert again M3
    9. remove Passkey from "programming adapter" and insert the ORIGINAL NDS cartridge in Passkey2 and then insert it in NDS slot
    10. boot NDS and start GBA mode
    11. start K2_RAM04.gba and select the correct NDS Cart you have (you MUST have at least one from the list, otherwise it will not work)
    (any NDS cartridge have a serial number...you need to find 4 SAME letters in the K2_RAM04.gba and select it pressing )
    12. after you've done with step 11 turn off NDS and turn it on...

    you have to see NDS mode of M3... [​IMG]

    if you do not want to have Passkey2 to inserted all the time, then copy flashme.nds !!!without GameManager!!! to SD/CF card and start it... [​IMG]
    (before have a look in the other topic, how to fash NDS...)
     
  11. Skyhunterjim

    Newcomer Skyhunterjim Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    65
    Country:
    Greece
    I just wanted to ask if Bruce solved his problem because I'm haveing the same issues as he had.
    I can't get to DS menu at all.I just get the 2 white screens.
     
  12. mikehammerX9
    OP

    Member mikehammerX9 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    155
    Country:
    Greece
    Yes i solved the problem. I will use axel2002's post to help you (look at the bold text, which i have post it):

    That helps me and passkey2 works perfectly [​IMG]
     
  13. Skyhunterjim

    Newcomer Skyhunterjim Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    65
    Country:
    Greece
    Thanks Bruce, I'll try that.
    Although I 've already ordered Nintendogs just in case it's Resi's fault.

    I have to repeat that when I use M3 alone without something in DS slot the menu appears.
    When I insert M3 and the Passkey2 without Resi it boots to the menu where it says no ds cart and start gba.

    But when I insert Passkey2 with Resi and M3 it hangs.
    I failed to mention that the sd card I use is a Pny 1gb which according to the wiki shouldn't work, but still the DS and GBA sp have used it for GBA flawlessly.Could it be that GBA works but NDS not? Doesn't make sense, since M3 and the card are read by the DS lite.

    I just want to ask if using the game manager may be the problem.
    Also, do I have to download something more than the 2 files?
    I ve heard people talk about downloading a sav and renaming it to sram.bin(?), sram.dat nobody really explains that.

    Update: Murphy's Law.No change at all.I thought putting my Passkey2 in before switching off the DS would make a difference [​IMG] .
    Anyway, I 'd like to ask if it is normal for the red light of the passkey to flash when the DS is on and after 2 seconds to stop flashing.
     
  14. mikehammerX9
    OP

    Member mikehammerX9 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    155
    Country:
    Greece
    Which console do you use for updating passkey2? I was updated my passkey2 with DSL [​IMG]
     
  15. Skyhunterjim

    Newcomer Skyhunterjim Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    65
    Country:
    Greece
    I use NDS lite.If I make a list of what I did, will you correct me?
    Thanks for staying in the topic although your issue has been solved.

    I wonder if V4 is the problem and I should have used firmware V3 for the Passkey2.
     
  16. Skyhunterjim

    Newcomer Skyhunterjim Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    65
    Country:
    Greece
    Would it be easy if someone posted small photos of the procedure?

    The dualscene.net guide omits some important ones and has many unneccessary in the end.
     
  17. mikehammerX9
    OP

    Member mikehammerX9 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    155
    Country:
    Greece
    V4 is fine. Just read my instructions. The passkey2 must work.
     
  18. Skyhunterjim

    Newcomer Skyhunterjim Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    65
    Country:
    Greece
    I read the instructions and it's the same.
    I m reformatting the card and without game manager I'll put the two files.
    I believe it will give me the warning that there's no card but let's see...

    Just as I thought.Warning Please insert a secure digital card.

    And now with the game manager...
    Same warning.

    And now I'll make a new folder named GBA and put a rom inside...
    Same Warning.

    I'll now restore my backed up folders.It'll be a disaster to have the same message again...
    Same.Great.Everything is going worse and worse.I'm completely disappointed.

    Anyway, I guess I'll stick to Labrador and Friends when it arrives next week.Until then.........who knows?

    Update: Today, the M3 is recognised but I don't know how long.Also, e21 update seems to have destroyed my Yugioh save!

    Can anyone tell me if it is true that until I can use the Passkey2(which I doubt I will be able to) I can't have Flashme?
     
  19. axels2002

    Newcomer axels2002 Newbie

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    I just forgot to mention that IF you enabled AutoPlay feature in NDS, then Bruce is correct you MUST not
    put something in DS slot untill you boot... OR you can hold button when you turn on NDS,
    then you'll be able to choose what mode to start GBA or NDS
     
  20. axels2002

    Newcomer axels2002 Newbie

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    check what format type you a using M3 supports FAT16 and FAT32 only...
    (do not use NTFS... [​IMG] )
     

Share This Page