Problem with my new Deal Extreme NDSL

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by andremetal, Jan 5, 2011.

Jan 5, 2011
  1. andremetal
    OP

    Newcomer andremetal Newbie

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    Brazil
    Hi guys, this is my first post in this forum, i searched everywhere in internet and i dont find a single answer to my problem.
    When i turn on my DS, i am asked to set nickname, color, date, time and birthday, but no matter how i set time and date, it keep showing 00/00/2000 00:00. And when it asks to restart the system, then i am asked to set the same things again. Anyone can help me please, it were to be a cristmas gift to my niece, and i don´t know what to do [​IMG] [​IMG] .
     
  2. thieves like us

    Member thieves like us chaos personified

    Joined:
    Jul 17, 2003
    Messages:
    1,057
    Location:
    left of the pond
    Country:
    United States
    it's possible that the bios for the system (which stored in the wi-fi package) is corrupt
     
  3. Fireballo

    Banned Fireballo Banned

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    269
    Country:
    United States
    Reflash it, try the passme custom firmware or you can reinstall the original firmware the same way. Can you return it?
     
  4. DigitalDeviant

    Member DigitalDeviant GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    2,002
    Location:
    Solar Federation
    Country:
    United States
    You should get a RMA and return it. Also not a good idea to buy a video game system from dealextreme or any chinese tech site. Buy one from ebay or craigslist.
     
  5. andremetal
    OP

    Newcomer andremetal Newbie

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    Brazil
    @fireballo
    There´s no returning, it´s refurbished. I can't access the system interface, it´s a loop: turn-on->set date/hour ->turn off -> turn-on ->set date/hour....., there´s any way to reflash bypassing the system settings?

    @thieves like us
    I am thinking about changing wi-fi module to see if it works. I can use the module of old dsl without breaking/corrupting it? If it works i can buy one new. See if the module is this one:

    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.30784

    Thanks
     
  6. andremetal
    OP

    Newcomer andremetal Newbie

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    Brazil
    Here in Brazil its is very expensive a new DS and the most sellers on ebay/craiglist dont send or the shipping cost it´s to high.
     
  7. BORTZ

    Global Moderator BORTZ wtf, nintendo

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    10,625
    Country:
    United States
    lol your flag is an American one.
    Regardless, try to sell it and get a different one.
     
  8. zizer

    Member zizer GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    2,035
    Country:
    Is an American can not live in Brazil?
     
  9. andremetal
    OP

    Newcomer andremetal Newbie

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    Brazil
    LOL... o dont see the flag before... and no ... sadly i am not american

    problem almost solved... i tried something different, when the bios from faulty ds is in my system i set it to auto start games, then i put back in faulty ds and WOW!!!! it worked like a charm with R4 (wood fw), but with faulty internal clock

    thanks for everyone
     
  10. eggsample

    Member eggsample punahussy

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    529
    Country:
    Poland
    Yup it is clever to use r4 to play games [​IMG]

    One of consoles that I'got to repair got thesame problem. WiFi module swap solved it.
    I've repaired sth about 150 systems and only 1 of them was faulty so buy crashed system for 1$ and swap bios/wifi module.
     

Share This Page