Problem with mPlayer

Discussion in 'Wii - Hacking' started by mafiaman1564, Mar 14, 2010.

Mar 14, 2010

Problem with mPlayer by mafiaman1564 at 6:28 AM (918 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. mafiaman1564
    OP

    Newcomer mafiaman1564 Advanced Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    usa
    Country:
    United States
    Sorry if this has been solved already but i'm having a problem with mplayer_ce For some reason when I watch a video for a half hour or more mplayer just stops playing it! Now the only thing I can think of that would cause this is an incorrect cios but ive reinstalled hermes over and over again. Anyone have any ideas why it does this? Btw im on system menu 4.2 if that helps
     
  2. Slimmmmmm

    Member Slimmmmmm GBAtemp MoNkEeE

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,687
    Location:
    the land of lol
    Country:
    United Kingdom
    Is it only a specific file or is it more than one ? If it is only one file can you get a pc app called Gspot codec info and paste the details
     
  3. mafiaman1564
    OP

    Newcomer mafiaman1564 Advanced Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    usa
    Country:
    United States
    No its is every video I try to play that is longer then a half an hour. Like tv shows usually last but when I watch movies it just stops playing like halfway through.
     
  4. Slimmmmmm

    Member Slimmmmmm GBAtemp MoNkEeE

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,687
    Location:
    the land of lol
    Country:
    United Kingdom
    You'd need to give more info for people to help.

    What format are the videos etc Maybe they are huge HD vids ?
    How do you play them ? DVD, SD, USB, SMB ?

    If USB or SD maybe your card/drive doesn't have the best support, if SMB maybe you've got a pc problem. You can cancel this idea out by just trying a different way to launch them EG if you load by HDD, try SMB or SD or DVD. If you do and they still cause problems it's most likely the format of the movies, again you can cancel this out if you have a few movies with differnt encoding/format.

    If they play for a while the format and codec must be supported, also if they are playing for a while it surely can't be the cIOS.

    I never get problems using SMB but my movies are generally 700mb-1.4gb xvids.

    You need to narrow down the problem a bit more.
     
  5. mafiaman1564
    OP

    Newcomer mafiaman1564 Advanced Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    usa
    Country:
    United States
    Well im loading off of an NTFS formatted usb drive but iv'e tried other usb drives and they do the same thing. Im not quite sure how to set up smb cause iv'e never thought of using it, and dvd works fine. I dont't think its the usb drive though cause I can load iso's off it with no problems.
     
  6. Slimmmmmm

    Member Slimmmmmm GBAtemp MoNkEeE

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,687
    Location:
    the land of lol
    Country:
    United Kingdom
    You said DVd works fine ?

    So these exact same movies play fine if running from a data DVD ? , then it must be the hard drive or you need to reword what you mean.
     
  7. mafiaman1564
    OP

    Newcomer mafiaman1564 Advanced Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    usa
    Country:
    United States
    Yes they do work from dvd Fine but if it is the hard drive then what can I do to fix it?
     
  8. Slimmmmmm

    Member Slimmmmmm GBAtemp MoNkEeE

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,687
    Location:
    the land of lol
    Country:
    United Kingdom
    I don't know tbh. I don't use NTFS with mplayer_ce I use FAT.

    Maybe someone else will respond and be more help than me, at least we know it's the HDD now.
     
  9. mafiaman1564
    OP

    Newcomer mafiaman1564 Advanced Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    70
    Location:
    usa
    Country:
    United States
    Well you said you use smb? Is that fast enough so it doesn't lag the videos cause i dont watch hd or 720p videos either
     
  10. Slimmmmmm

    Member Slimmmmmm GBAtemp MoNkEeE

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,687
    Location:
    the land of lol
    Country:
    United Kingdom
    SMB doesn't lag or pause for anything I watch.
    I prefer SMB to anything else myself as I can stream the movies/episodes to any room in the house without needing to copy the file etc.

    If you have room on your HDD for another partition you could try adding a FAT partition and testing that if you still want to use a HDD, the only thing I can think of is maybe mplayer doesn't like NTFS, but I wouldn't know as I've never used NTFS with it.
     

Share This Page