Problem with Moonshell on R4

Discussion in 'R4 DS' started by Artimes, Apr 25, 2007.

Apr 25, 2007

Problem with Moonshell on R4 by Artimes at 6:46 PM (1,243 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. Artimes
    OP

    Newcomer Artimes Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    Messages:
    59
    Location:
    Toronto Area, Ontario, Canada
    Country:
    Canada
    When I first got my R4 and booted up Moonshell I could just press start and it brought me back to the R4 main menu. It no longer does that. Instead now when I press start the Bios pops up and even the Restart in the menu doesn't work. I just crashes. :S Help me please...
     
  2. Artimes
    OP

    Newcomer Artimes Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    Messages:
    59
    Location:
    Toronto Area, Ontario, Canada
    Country:
    Canada
    I would also like to mention that I've tried formating my microSD card and copying all the R4 system and Moonshell files directly from the newly uncompressed 1.0.8 firmware file. Still does the same thing.
     
  3. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    make sure reset is on in the main menu of the r4ds it should be a little green light on the top right

    if that is off (red light) moonshell reset wont work
     
  4. Artimes
    OP

    Newcomer Artimes Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    Messages:
    59
    Location:
    Toronto Area, Ontario, Canada
    Country:
    Canada
    My god you're a genius! Thank you so much! And I called myself a Computer Science Guru... Shame.
     
  5. drakna

    Newcomer drakna Newbie

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    Singapore
    hey but mine cant reset even though the reset button is green it says :
    got to farmware menu [R4TF]
    not support adapter type


    so plz tell me whats wrong
     

Share This Page