problem running the USB Loader GX

Discussion in 'Wii - Hacking' started by neofranky, Dec 31, 2009.

  1. neofranky
    OP

    neofranky Member

    Newcomer
    47
    0
    Sep 12, 2009
    Mexico
    when I load the forwarder of the Loader, whith the hard drive connected, the screen goes black and the message reads: "Exception (ISI) occured" and a bunch of characters come down.....
    I am clueless about what I did wrong or how to fix it.

    the external harddrive is formated to WBFS using the manager, it has 2 games in it....
     
  2. neofranky
    OP

    neofranky Member

    Newcomer
    47
    0
    Sep 12, 2009
    Mexico
    I am screwed, am I not?
     
  3. techboy

    techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,720
    21
    Mar 15, 2009
    United States
    Pennsylvania
    Disconnect the drive. Run GX, then plug it in when it displays "Waiting for your slow USB device". See if it loads.

    Some drives do that...my friend had a WD MyBook (he returned it and got a Seagate) that was doing this.
     
  4. neofranky
    OP

    neofranky Member

    Newcomer
    47
    0
    Sep 12, 2009
    Mexico
    I already tried that, and it did not work...

    I better start installing the backup launcher...
     
  5. techboy

    techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,720
    21
    Mar 15, 2009
    United States
    Pennsylvania
    What brand drive is it? Is it Western Digital by chance?

    As for installing a backup loader, just copy neogamma or another loader to the SD. It will use the same cIOS as the USB Loader.
     
  6. wadzinsky

    wadzinsky Advanced Member

    Newcomer
    98
    0
    Dec 16, 2009
    United States
    Uranus
    Does USB loader GX work just from running it through HBC? The channel forwarder only puts the channel on the Wii Menu but loads the actual program from the APPS folder on your SD card. (Plus, I think the folder has to be named specifically to what the forwarder is looking for or it won't work)

    BTW, I don't think you are screwed. If you can boot the system menu, HBC, and all your channels work, I think you'll be fine.
     
  7. neofranky
    OP

    neofranky Member

    Newcomer
    47
    0
    Sep 12, 2009
    Mexico
    It's a Toshiba, I did some research and it seems that it's because of that.....

    I'm gonna try on neogamma though..
     
  8. FISHERMAN

    FISHERMAN Member

    Newcomer
    26
    0
    Mar 3, 2007
    Greece
    seems we have thesame problem...the new update screwed it...from yesterday i face weird problems. try downgrading gx to previous versions. it worked for me.
     
  9. techboy

    techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,720
    21
    Mar 15, 2009
    United States
    Pennsylvania
    The newer GX's are indeed buggy. They don't seem to do much anymore except add bugs to an already working app. I'm considering ditching GX now.

    I had rev862, and updated to 875. Ended up going back. I have a USB->IDE case from iRocks with a 40GB drive (it was the right price, from a scrapped PC) in it. Works fine with old GX's.

    Also, newer model WD MyBooks (especially the 1.5TB units), some Toshibas, and a few Insignia (Best Buy house brand) drives don't work with loaders at all. A friend of mine got the MyBook for xmas, and it refused to even format to WBFS via PC or loader. Loaders wouldn't run games via NTFS/FAT support either on it.