prince of persia rival swords fix ?

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by jbogart1973, Oct 7, 2011.

Oct 7, 2011
  1. jbogart1973
    OP

    Member jbogart1973 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    166
    Country:
    Canada
    hi when i load rival swords in usb loader it loads only to a black screen, i was wondering if theres a fix for it ? thx
     
  2. impizkit

    Member impizkit Lazy Lurker

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    943
    Country:
    Australia
    You will have to give more information than that.
     
  3. jbogart1973
    OP

    Member jbogart1973 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    166
    Country:
    Canada
    what is needed ? i have the game prince of persia rival swords and when i load it in isb loader gx it loads to a black sreen . how can i get it to load properly ?
     
  4. gregor1997

    Newcomer gregor1997 Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    34
    Location:
    Maribor
    Country:
    Slovenia
    Post a syscheck.
     
  5. zizer

    Member zizer GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    2,035
    Country:
    use latest usb-loader + cios d2x base 56
     
  6. koimayeul

    Member koimayeul GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    1,339
    Location:
    France
    Country:
    France
    Which region are your iso and console? Try to change the settings of your USB loader to bypass region protection like NTSC to PAL and what not.
     
  7. Gabelvampir

    Member Gabelvampir Free Mars!

    Joined:
    Mar 17, 2009
    Messages:
    455
    Location:
    K-Town
    Country:
    Germany
    Region protection is not a problem when you use a USB loader, except if the author went the extra mile to implement, which is doubtfull. The only "region problem" there is is with the different video standards, but that is a totally different problem and doesn't apply here (and is a totally useless problem that should've been fixed in the 90s or so).

    The problem sounds to me either like a problem with an incompatible cIOS or missing IOS (doubtful for such an old game) or a problem with IOS reload. Wasn't Rival Swords one of the IOS reload problem games?
     
  8. koimayeul

    Member koimayeul GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    1,339
    Location:
    France
    Country:
    France
    Hmm so far i had trouble with one piece unlimited adventure and a few others, changing on the settings "from disc region" to "from console region" or the other way got the black screen fixed for each..
    Worth a try and who knows, it takes only two minutes anyway to mess with options.

    EDIT : oh and run Pimp my Wii for missing stuff
     

Share This Page