Priiloader says I have no system menu

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Ratmonkey, Jan 19, 2010.

Jan 19, 2010
  1. Ratmonkey
    OP

    Newcomer Ratmonkey Member

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    Ok, my wii was working ok but I was unable to run NSMBwii. The game kept freezing at the "hold the remote sideways" screen. I thought this was just a bad rip until I modded a wii this afternoon and the copy worked. (Same rip both from USB). I thought I must have screwed up something so I figured I would just go threw xzxero's simplistic mod again with my wii the try and blanket fix any problems I might have.

    I skipped the update section and started at the modify section (I am already on 4.2) and went threw the whole section as posted without any issues. My problem came after installing priiloader. I restarted the wii and set my hacks and then went to system menu and priiloader said I had no menu. It also told me I had no HBC. I was able to load the wadmanger from priiloader and reinstalled the wad files from the modify section and get my menu back but from there I went into HBC to reinstall priiloader, reboot and no menu again.

    I can only install Bootmii as an IOS so I want priiloader but whenever I install this I somehow loose my system menu. I am not sure if I have priiloader after I reinstall the system menu through wadmanager (I always thought you lost priiloader if you installed the system menu) because I dont want to restart the wii without installing priiloader in case for some reason the system menu corrupts.

    I have also tried restore my nand from when I originally hacked my wii but Bootmii tells me it is from a different wii (although it is not).

    Any suggestions on how to get priiloader and my system menu back in harmony and why they are suddenly fighting?

    Thanks for any help. And before the "search-screamers" start thats what I have been doing for an hour.

    Rat
     
  2. Ratmonkey
    OP

    Newcomer Ratmonkey Member

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    Everything is straight from the guide, downloaded today but, yeah I am inthe process of getting new from the respective websites now.

    EDIT: When installing priiloader, I am getting "Unable to move the system menu" error now. Tried googling this and there is one post on wiihacks about this with no resolution.

    Any ideas?
     
  3. Davess

    Member Davess On the list :D (Thanks Haflore)

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Location:
    __________________ Posts: 9326
    Country:
    Canada
    Why doesn't he install wad manager to nand, then run it to install a system menu wad?
     
  4. Ratmonkey
    OP

    Newcomer Ratmonkey Member

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    I dig that. I have been using priiloader to reinstall the system menu. I get to the system menu then HBC. Then I try to reinstall priiloader.

    Installing using ios36 (the default) I get the cant move system menu error

    Installing using ios249 (+ and B) I get no errors but I loose the system menu and just get a black screen when I exit.


    I am maybe thinking update by Nintendo then run the simplistic guide again?
     
  5. Ratmonkey
    OP

    Newcomer Ratmonkey Member

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    Ok, I am back on the system menu 4.2 with no priiloader. Right now my plan is to try xzxero's guide top to bottom in the morning. I have to go to work so I will be out for about the next 10hours. If anyone has any suggestions of what else to try or know why priiloader would not be able to install under ios36 your help would be appreiciated.

    DeadlyFoez, thanks for your help so far. I do appriciate it.

    Rat
     
  6. Daco

    Banned Daco Banned

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    473
    Location:
    earth
    Country:
    Belgium
    "no system menu is found"
    any specific error msg that could actually HELP me?

    EDIT: and what version are you using?
     
  7. masamunecyrus

    Newcomer masamunecyrus Advanced Member

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    I have followed this guide step-by-step several times and it's worked without a hitch. Assuming you used a Nintendo Update to get to 4.2, you can probably start from here. If you used a system menu wad, I'd just go ahead and run the Safe Updater. I did that once when having a whole bunch of problems (IOS, trucha, errors when trying to install things) after updating to 4.2, then I ran the trucha bug restorer, and then everything was fixed.
     
  8. ChaosEnergy

    Member ChaosEnergy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    186
    Country:
    Germany
    i just updated another wii from 0.29 jodi to priiloader 0.3 r48
    result:

    black screen, i thought i switch via bootmii (boot2) to hbc...not possible...
     
  9. Ratmonkey
    OP

    Newcomer Ratmonkey Member

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    For those who want the info Heres how my story ended:

    Sorry it wasn't specific enough for YOU but that was the error message priiloader said when trying to launch the system menu.
     
  10. Daco

    Banned Daco Banned

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    473
    Location:
    earth
    Country:
    Belgium
    so tell me, where does it say system menu isn't found?
     
  11. ASTRAL2k1

    Newcomer ASTRAL2k1 Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Hey man, thanks for the info. Did you end up installing using the default ios36 or ios249 (+ and B) ?
     

Share This Page