Preloader sound distortion

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by bwaaatch, Jul 15, 2009.

Jul 15, 2009

Preloader sound distortion by bwaaatch at 12:10 AM (707 Views / 0 Likes) 1 replies

  1. bwaaatch
    OP

    Newcomer bwaaatch Newbie

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    I installed preloader 0.29 a month or so ago. Didn't realise it immediately, but it is now very clear to me the whenever I boot to the system menu the audio is distorted, as though there is a a very metallic sound at the top end.

    I understand that preloader might have tampered with the system menu when I installed it. Is it possible to revert back to my standard system menu (4.0 Europe)? How would I do this, and how would it affect the fact that I have a working HBC setup?

    Or do I need to completely remove preloader to fix the issue? Is it safe to use Nandcean to do this (as some folk suggest that using Nandclean and NOT first installing a new system menu could leave me bricked.

    All advice welcome!
     
  2. Dialexio

    Member Dialexio GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,546
    Country:
    United States
    Try disabling all hacks and re-enabling them one by one to see which one is the culprit?

    If you truly wish to remove Preloader, simply reinstall System Menu 4.0. Grab a WAD via NUS Downloader (for PAL, the first box is 0000000100000002 and the second is 418). If you want to remove every single trace of Preloader, run NandClean afterwards.
     

Share This Page