Preloader and Bootmii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by grox, Jun 11, 2009.

Jun 11, 2009

Preloader and Bootmii by grox at 7:03 PM (1,705 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. grox
    OP

    Newcomer grox Member

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    When I start the Wii, with the reset button, I get into Preloader 0.29.
    But how on earth can I start Bootmii, which I installed as IOS? I can only start it in the system menu, but then I cannot use the power eject and reste buttons to navigate.

    I want to make an backup from the Nand only, or is there another great tool to use for this purpose?

    I read something that it is also possible to do with preloader installed also, but how to start Bootmii? I have no GC controller....
    I'm on systemmenu 4.0E
     
  2. olliepop2000

    Member olliepop2000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    457
    Location:
    North West UK
    Country:
    United Kingdom
    You need GC controller for Bootmii as IOS
     
  3. grox
    OP

    Newcomer grox Member

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    I thought also the buttons on the Wii can also be used for navigating in Bootmii? (reset, eject, etc.)
     
  4. ds22

    Member ds22 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    269
    Location:
    Rotterdam NL
    Country:
    Netherlands
    Only as BOOT2.
     
  5. grox
    OP

    Newcomer grox Member

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    so what is the best way to do?

    I already have systemmenu 4.0 (waninkoko's updater), and preloader installed. No backup NAND. Main goal: backup NAND. How can I do this?
    I can use Bootmii but then I must have an GC controller?
     
  6. beegee7730

    Banned beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    1,693
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Boot homebrew channel.
    Press HOME.
    Load Bootmii.
     
  7. grox
    OP

    Newcomer grox Member

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    First thanks for the quick reply's but as I say, i do not have an GC controller, needed to navigate in HBC
     
  8. mtb-bfh

    Newcomer mtb-bfh Advanced Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    97
    Country:
    United States
    Just keep chanting it. Like a mantra.

    Yes, you have the right of it. As of beta2 BootMii isn't of much use to those who have to install it as an IOS. Give the developers a bit more time.
     
  9. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Your only option is to get a GCN pad. It's a good investment you I'd go out and buy one.
     

Share This Page