Potential hardware fault? Trying to determine if I have a bricked switch....

Discussion in 'Switch - Console, Accessories & Hardware' started by chiefzane, Jun 11, 2019.

  1. chiefzane
    OP

    chiefzane Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 10, 2019
    Japan
    Hello all,

    New to the forums here and I'm hoping you guys can help me figure out what has failed. Last week tried to boot up the switch in the dock and heard a rough sound in the switch. It was as if something popped and the fans proceeded to run at full blast. Did a hard reset and it was able to boot up but whenever I put in the dock the system would freeze. Sometime I was able to see the menu on my TV frozen sometimes nothing. Then proceeded to clean the dock a few days later with just a plain ole can of air. Placed it in. Booted up and nothing. Now the system will continue to go to black whenever it gets past the Nintendo splash screen. When its a black screen the system is still running as I can pair my joycons. Used a jig to get into RCM mode and I am able to push the hetake payload and begin booting atmos. However it never boots up and shuts down after the splash screen. Any thoughts?
     
  2. PikachuR77

    PikachuR77 GBAtemp Regular

    Member
    4
    Feb 6, 2018
    United States
    Is it a hacked Switch? You might be able to get it fixed by Nintendo if it isn't.
     
  3. chiefzane
    OP

    chiefzane Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 10, 2019
    Japan
    Its not a hacked switch but its 7 months past its warranty and I bought in in the US when I lived there. Currently living in Japan without my tool sets so im worried this is going to be a pricey repair.
     
  4. Budsixz

    Budsixz GBAtemp Regular

    Member
    3
    Oct 27, 2018
    India
    if you can see atmos splash screen that means that yours is a hackable switch else it would just boot up normally (i had a patched switch)
    at this point I am not sure what the problem is
     
Loading...