Possible to play Wii ISOs without modding the Wii itself?

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by zackfiles, Dec 20, 2009.

  1. zackfiles
    OP

    Newcomer zackfiles Advanced Member

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    97
    Location:
    Vancouver
    Country:
    Canada
    I was wondering if it was possible to just burn the game on to a DVD-R and play it on an unmodified Wii.

    I know about the piracy protection, but is there anything I could do to the DVD/ISO (patch it or something) to allow it to work on my Wii?

    I have not updated my Wii at all yet if that helps.


    By the way, sorry if this is in the wrong section.
     
  2. PuyoDead

    Member PuyoDead Hey! Hey! Oh!

    Joined:
    May 5, 2003
    Messages:
    698
    Location:
    Cincinnati, OH
    Country:
    United States
    Short answer: No.

    Long answer: No.
     
  3. zackfiles
    OP

    Newcomer zackfiles Advanced Member

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    97
    Location:
    Vancouver
    Country:
    Canada
    Ah...

    So if I were to make my Wii to play any ISO, which method would be the best, do you think?

    I don't want to have to open the thing up, or do something to it that could corrupt the Wii in a future update (in a way that's irreversible).
     
  4. PuyoDead

    Member PuyoDead Hey! Hey! Oh!

    Joined:
    May 5, 2003
    Messages:
    698
    Location:
    Cincinnati, OH
    Country:
    United States
    I'm not expert on it all, but I know you won't have to take apart your Wii (for soft modding), and with any modern methods, you will have backups of your system memory as a failsafe if anything ever goes wrong.

    Personally, I'd refer you to this: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=171901
     
  5. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,265
    Country:
    Australia
    bootmii followed by a custom ios, installing an cios is not dangerous
     
  6. zackfiles
    OP

    Newcomer zackfiles Advanced Member

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    97
    Location:
    Vancouver
    Country:
    Canada
    Hmm... I've never backed up any of my game consoles before...

    I'll look into that and your reference, Puyo.

    Thanks man.

    ------------------

    Umm... One more question...

    What does it mean to have a "Bricked Wii"?

    Edit: Nevermind, I figured it out [​IMG]
    It's basiclly a Wii that's been tampered with to the point where it messes up (crashes, black screen, etc.) or can't run properly.
     
  7. VashTS

    Member VashTS Beat it, son

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,658
    Location:
    Upstate NY
    Country:
    United States
    Hacking the wii is very simple and very risk free anymore....only a couple steps

    1. install hbc
    2. install bootmii / preloader and dvdx if you want
    3. install cios38 rev14
    4. install hermes cios 222/223

    done.

    but each step can cause complications, such as installing hbc. depending on your ios's you may need to do the old downgrade ios 15, patch ios 36, and then reinstall 15. so its possible you can still encounter troubles, but if you read a guide, like xzxero's simple mod, you will do it in less than 1/2 hour.
     
  8. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    You can have a semi-brick (which you can recover with bootmii ser on boot2 or preloader)
    Or you can have a full brick, which you can't do anything about it.
     
  9. boof222

    Member boof222 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 26, 2009
    Messages:
    435
    Location:
    NSW
    Country:
    Australia
    theres also banner bricks and i think region bricks
    and cant you fix full bricks with bootmii as boot2 idk coz i have bootmii IOS
     
  10. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    Just soft-mod it, if not:

    Warning: Spoilers inside!
     
  11. nico445

    Member nico445 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    579
    Location:
    my house.
    Country:
    Netherlands
    Easiest way is probably Launch the hackmii installer with bannerbomb and install homebrew channel
    then install Cios Rev 15 or another one, And then launch a usb loader.
     
  12. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Its not always possible to "simply" install a cIOS
    Many times, you need to use the Trucha bug restorer first
     

Share This Page