Possible Bad AK2

Discussion in 'Acekard' started by Freakeh, Aug 4, 2008.

Aug 4, 2008

Possible Bad AK2 by Freakeh at 5:13 AM (1,147 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. Freakeh
    OP

    Newcomer Freakeh Newbie

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Australia
    Just recieved my AceKard 2 today and I firstly installed the latest firmware from their website and while the menu comes up and I can select the SD card as well as the games when I go to load a rom it gives a creating save file loading screen then a simple loading screen. It lasts for like 3 seconds and then all I am left with is a white screen that I've left load for 10 minutes and still nothing. I tried formatting and then trying the AIO firmware and still the same result. I've tried two games and they do the same thing. Have I scored the famous AK2 from a bad batch? I've searched and no-one seems to have the same issue, its always the cart freezing on a loading screen or something. So I am not sure, I've done everything as you are supposed to, games are in a games folder etc.
     
  2. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    What games, and where are they located, what microsd card do you have?

    Answering those questions might help us diagnose the problem.
     
  3. Freakeh
    OP

    Newcomer Freakeh Newbie

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Australia
    Games are Pokemon Pearl and Legend of Zelda: Phantom Hourglass, SD card is a Kingston 1GB microSD. I've made sure the games were in a games folder in the root of the microSD card.
     
  4. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    Try just putting them on the root
     
  5. Freakeh
    OP

    Newcomer Freakeh Newbie

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Australia
    Well it looks like the games are the culprit, just tried New Super Mario and it works. Bad roms them right?
     
  6. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    Well yes the roms could very well be the culprit, getting them from somewhere else might solve your problems
     
  7. IOwnAndPwnU

    Member IOwnAndPwnU GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    1,123
    Country:
    Canada
    Sometimes I get the white screen but that's only with cheats or with the soft-reset.
     
  8. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    Soft reset and Cheats can both cause roms to freeze, its not un common. Nothing I can do about it.
     
  9. IOwnAndPwnU

    Member IOwnAndPwnU GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    1,123
    Country:
    Canada
    Although it's rare. The white-screen.
     

Share This Page