Pokesav Confusion

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by Outermon, Jul 4, 2007.

Jul 4, 2007

Pokesav Confusion by Outermon at 12:32 AM (737 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. Outermon
    OP

    Newcomer Outermon Newbie

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Ok, Pokemon Diamond was boring enough to defeat the first time, i just like playing online. I don't feel like defeating it for a second time on my DS-X. So i tried Pokesav.

    I found lots of different "tutorials" on this site (from google) and even one on the DS-X official site (it had been there since yesterday, just got closed today). Many of these tutorials have information that outright contradict each other.

    Now, if someone who actually owns a DS-X and actually got Pokesav to work properly could please give me a step by step guide on how to do this, I would appreciate it very much.
     
  2. KirbyPink

    Member KirbyPink GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Messages:
    391
    Location:
    Gbatemp
    Country:
    Sweden
  3. Outermon
    OP

    Newcomer Outermon Newbie

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Wow, thanks KirbyPink. I have it working perfectly now.
     
  4. KirbyPink

    Member KirbyPink GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Messages:
    391
    Location:
    Gbatemp
    Country:
    Sweden
    Don´t get your hopes up tough. So far it´s only got my save files corrupted.
    But, maybe if you use a filetrimmer to remove the start of it so it can be uncromppsed.

    These are new instructions so listen carefully.

    Copy and make a backup of your current save file.
    Open a file trimmer and open the Pokemon save file.
    Now trim the first 24KB of the save file and save what´s left.
    Save the file as Pokemon.gz so it becomes a zip file.
    Now, unzip that zip file and load THAT new unzipped UNCOMPRESSed file.

    If my theory is correct it should work.
     
  5. Outermon
    OP

    Newcomer Outermon Newbie

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Well, i got it to work without corrupting. It currupted because i made a mistake (i forgot to switch the save size from 512 to 256), and I was even able to restore my backup.
     

Share This Page